20181013 134016Voetbal - Op deze wederom zonovergoten zaterdagmiddag speelt DWO zijn vierde competitiewedstrijd tegen DSVP uit Pijnacker. Voor de wedstrijd werden regenboog banden uitgereikt aan alle spelers en de wedstrijdleiding door wethouder Ingeborg ter Laak van sport, vanwege de nationale Coming Out Day.

Voor de start van de wedstrijd kwamen de twee ploegen samen om uit handen van wethouder Ingeborg ter Laak een regenboogband te krijgen. Voorzitter Frans van Munnen zei hierover: "Ik kreeg het verzoek van de wethouder om deze wedstrijd met de regenboogband te spelen in het kader van de Coming Out Day. Dit heb ik zowel aan DSVP als ons team voorgelegd en de reactie was direct positief". Wethouder Ingeborg is blij met deze reactie. "Het is van groot belang dat iedereen in Zoetermeer zichzelf kan zijn, ongeacht zijn of haar geaardheid. Door nu met deze band te spelen, zijn de spelers van het eerste een goed voorbeeld voor de jeugd".

20181013 134033

.

Eerste helft

Keeper Jeroen Slaman moest na twee minuten direct aan de bak om een inzet van een DSVP speler tegen te houden. Ook keeper Edo van Rheenen had een fantastische redding op een pegel van Jersylee Riley die anders zo de kruising had ingevlogen. In het verloop van de eerste helft gebeurde er voor beide doelgebieden niet echt veel. De opleving zat em in de slotfase. Eerst kopt Dylan de Haan diagonaal net over het goal na een voorzet van Keanu Poulo. Rowdi Nobbe ontvangt een steekpass en kan de bal over de uit zijn doel komende Jeroen Slaman heen spelen en zet de 0 - 1 op het scorebord. Niet voor lang kan DSVP van de voorsprong genieten want twee minuten later is het alweer gelijk. De opbouw van DSVP wordt door Dylan de Haan verstoord en de bal komt bij Kevin Mbemba terecht die de bal vervolgens wil voorgeven op de meegelopen Dylan de Haan, maar zijn inzet gaat via keeper Edo van Rheenen direct het goal in. Ruststand 1 -1.

DWO DylanFlohr DWO Jeroen Farber
 Dylan Flohr speelt over naar Generick Luydens  Jeroen Farber in de strijd om de bal

Tweede helft

Een matige tweede helft van beide kanten. DWO had meer balbezit en was meerdere keren voor het goal van DSVP te vinden maar of de schoten waren niet krachtig genoeg of de schoten werden nog net op tijd van richting veranderd en zo tot corner verwerkt of de beslissende voorzet bereikte niet een medespeler. Daarentegen was DSVP gevaarlijk in de snelle omschakeling. Keeper Jeroen Slaman had een uitstekende redding. DSVP komt vervolgens niet verder dan twee snoeiharde schoten maar de bal zeilde over de verre kruising. Eindstand 1 - 1.

Conclusie DWO-DSVP

DWO – DSVP Ruststand: 1 – 1: Eindstand: 1 – 1

Gezien het beeld van deze tamme wedstrijd is een gelijk spel een terechte uitslag. DWO had meer balbezit maar DSVP was in de omschakeling iets gevaarlijker.
De volgende wedstrijd: DWO speelt 20 oktober om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Rkvv Van Nispen uit De Zilk. We zien u dan graag als supporter langs de lijn.

Foto en verslag: Cees Schutte

Teamfoto en foto uitreiking: Rita Soutendijk