thumbnail IMG 2658Een internationaal gezelschap ging zaterdag de strijd aan om het Open Dutch Championship Run-Archery 2018 te Zoetermeer. Run-Archery is een combinatie van veldlopen (cross country) en handboogschieten. Leerlingen van ONC Clauslaan en leden van HKS Zoetermeer veroverden medailles op dit toernooi.

Na het startschot lopen de atleten met de boog in de hand en de pijlen in een pijlentas op de rug een ronde van 400-850m. Na de ronde komen de atleten bij de schietplaats waar drie pijlen worden geschoten. Voor iedere gemiste pijl moeten de atleten een strafronde lopen, waarna ze het parcours weer vervolgen. De atleten leggen zo vier ronden af en schieten 3-maal 4 pijlen, waarna de finish volgt.

De scholieren van ONC Clauslaan zijn door hun docent Lichamelijk Opoeding/handboogtrainer klaargestoomd om deel te kunnen nemen aan dit evenement voor hun vak Keuzewerktijd (KWT). Zonder verwachtingen begonnen de scholieren aan hun persoonlijke strijd, die voor iedereen wat moois heeft gebracht. Zowel in de vorm van een medaille, als in de persoonlijke ontwikkeling.

Buiten het Open NK, werd er ook onder de bondsleden (Nederlandse Handboog Bond) gestreden voor de Nederlandse titels. Bij de aspiranten won de Duitse Lea Seyfried en werd HKS’er en tevens ONC scholier Alyssa van Niel knap 2e en wist zij de Nederlandse titel binnen te slepen. Dyanne (ONC) wist knap de 3e en Kimberley (ONC) de 5e plaats te veroveren.

Bij de aspiranten heren wisten Bas Richel (HKS) en Matthijs de Adelhart Toorop (HKS) respectievelijk de 2e en 3e plaats te bemachtigen. Bij de Cadetten heren werd de strijd pas in de laatste meters beslist en werd HKS’er Xander Vis Nederlands Kampioen, gevolgd door Niels (ONC), Lars (ONC) en Niels de Ruijter (HKS). Vera Versteegh (HKS) wist goed het Russische geweld van zich af te houden en de titel op te eisen voor het 3e achtereenvolgende jaar!

Wladeck Zytkiewicz liep na een goede kwalificatie een zware finale om zijn titel te verdedigen. Dit jaar moest hij binnen het sterke, internationale geweld genoegen nemen met de zilveren medaille. Lars Ram (HKS) wist de 6e plaats op zijn naam te zetten.