Voetbal - DWO toont karakter door na achterstand van drie doelpunten terug te komen en de winst te pakken in het Westerpark. NSV'46 was vorig jaar nog kampioen in de vierde klasse. Wat in de eerste helft een flater leek te worden, werd een wonder in de tweede helft.

DWOJeroen FarberDWO toont karakter na een 1 - 4 achterstand in de tweede helft en wint uiteindelijk met 6 - 4 in een zinderende tweede helft.
Op deze zeer mooie nazomer zaterdagmiddag speelt DWO zijn tweede competitiewedstrijd tegen de Noordense Sportvereniging 1946 uit Noorden. NSV’46 is vorig jaar kampioen geworden in de vierde klasse en heeft daardoor rechtstreeks een ticket weten te bemachtigen voor de derde klasse.
Balsponsor Aad en Hennie Hoogduin hadden in de rust niet durven dromen dat de bal nog vijf keer in het vijandige goal terecht zou komen. Deze wedstrijd was er één met twee gezichten in twee totaal verschillende helften.

Na het niet kordaat ingrijpen in het begin van de wedstrijd door de centrale verdediging van DWO is het Lars de Jong die met een mooie lob de te ver uit zijn goal staande Jeroen Slaman weet te passeren. DWO komt in de beginfase niet verder dan afstandsschoten die niet eens tussen de palen gaan. Jeroen Slaman houdt zijn ploeg in de wedstrijd door vervolgens redding te brengen op schoten van Daan Koot en Kevin Fransen. Bij een volgende schitterende combinatie van NSV door de as van het veld wordt de bal nog geblokt door Jeroen Slaman maar in de rebound kan Lars de Jong voor zijn tweede treffer zorgen door van 25 meter met een schuiver binnen te schieten. Een schot van Keanu Poulo wordt op tijd geblokt na één van de eerste fatsoenlijke aanvallen van de thuisclub.

Jeroen Farber kopt de bal naast na een voorzet van Generick Luydens. In een volgende aanval verzuimt NSV om de voorsprong te vergroten. Jeroen Slaman drijft Lars de Jong keurig naar de zijkant van zijn doel en zijn schot belandt uiteindelijk tegen de paal. Geluk voor DWO en pech voor NSV. Het ziet er niet goed uit in deze fase van de wedstrijd. DWO loopt in de omschakeling achteruit waardoor de ruimtes tussen de linies te groot worden. Damian Meere mist een grote kopkans na een corner van Joep Roovers. Geluk voor NSV en pech voor DWO. NSV scoort de 0 - 3 direct uit een vrije trap vanaf 30 meter. Daan Koot verrast keeper Jeroen Slaman in de korte hoek. Vlak voor rust schiet Dylan de Haan, na een voorzet van Keanu Poulo, door de benen van keeper Bas Kalshoven en maakt de belangrijke aansluitingstreffer. Ruststand 1- 3.

Een hele andere tweede helft

DWODamian MeereNa rust opent DWO zeer sterk en is het éénrichtingsverkeer. Robin de Bruin ziet zijn uitstekende kopbal goed gestopt worden door Bas Kalshoven van NSV. In plaats van dat de 2 - 3 valt is het NSV dat de 1 - 4 maakt. Een hard schot van de opkomende Robin van Koert gaat onder keeper Jeroen Slaman door. Maar wat er daarna gebeurde met het team van DWO is ongelofelijk. Het lijkt wel of De Slag bij Zoetermeer wederom tot leven kwam tijdens het Festival Historisch Zoetermeer maar dan niet op de Zoetermeerse Voorweg maar in het Westerpark. DWO, onder aanvoering van Jersylee Riley en Joep Roovers, verdelen het spel en zetten de ene na de andere aanval op. In het begin missen de schoten van Jeroen Farber en Joep Roovers nog de juiste richting, maar in de 60ste minuut komt daar dan de verdiende 2 - 3 door Dylan de Haan na een voorzet van loopwonder Generick Luydens. Twee minuten later ligt de bal alweer in het net achter Bas Kalshoven als invaller Dylan Flohr voor nieuwe energie zorgt en raak schiet na een mooie crosspass van Joep Roovers.

Het publiek gaat er nu ook achter staan. Op een schot van Jersylee Riley, na een door hemzelf opgezette aanval, brengt de keeper nog redding. Op dat moment was er het besef binnen de spelersgroep en ook bij de toeschouwers om nog één puntje uit deze wedstrijd over te houden. Het besef wat er in de eerste helft absoluut niet was. Dylan Flohr kopt raak maar weliswaar in buitenspel positie. Joep Roovers ziet zijn vrije trap via de bovenkant van de dwarsligger overgaan. De verdiende gelijkmaker wordt gemaakt door Kevin Mbemba na een voorzet van Jersylee Riley uit een goed over meerdere schijven opgezette aanval. NSV heeft het erg lastig en komt niet meer toe aan een fatsoenlijke aanval. Het lijkt ook wel of de conditie hun parten gaat spelen. DWO komt tien minuten voor tijd zelfs op voorsprong als een hoge voorzet van Generick Luydens over de keeper het goal ingaat. Vreugde alom, op en rondom het veld. DWO gaat compleet uit z’n dak. De kers op de taart komt als Joep Roovers na een fijne aanval via Jeroen Farber, Dylan Flohr en Dylan de Haan, met een droge schuiver de eindstand van 6 - 4 op het scorebord brengt.

(Foto boven: Jeroen Farber. Foto beneden Damian Meere)

Conclusie

Deze wedstrijd bestond uit twee totaal verschillende helften. Door matig verdedigen moet DWO 3 doelpunten incasseren in de eerste helft. Door karakter te tonen na de 1 - 4 in de tweede helft hebben de jongens van DWO uiteindelijk de welverdiende zege behaald. Een belangrijke overwinning die nodig was en vertrouwen geeft binnen de groep.

De volgende wedstrijd speelt DWO uit tegen Nieuwkoop. Dit is op 6 oktober om 14.30 uur Spelers en fans zien jou dan graag als supporter langs de lijn.

Tekst en foto's: Cees Schutte