Voetbal - DWO start slecht in de competitie. De Zoetermeerders kregen na tien minuten al een tegengoal. Na de rust weten zij nog wel een aansluitingstreffer te maken, maar de tegenstander uit Alphen aan den Rijn gingen uiteindelijk met een forse winst naar huis.

DWODamianMeereDWO begint de competitie met een nederlaag, zaterdag 22 september konden zij geen vuist maken tegen Alphia.

Op deze zeer natte en koude zaterdagmiddag speelt DWO zijn eerste competitiewedstrijd tegen v.v. Alphia (Alf) uit Alphen aan den Rijn. Alf speelde vorig jaar nog vierde klasse maar wist uiteindelijk , via drie wedstrijden in de nacompetitie, een ticket te bemachtigen voor de derde klasse. DWO gaf vandaag niet thuis en liep tegen een grote nederlaag op.
Alf speelt vanaf het eerste fluitsignaal de lange bal en dat pakt goed uit. Het is dat de thuisclub in de beginfase slordig omgaat met de ruimte en de kansen die ze krijgen. In de 10e minuut komt Alf op een 1- 0 voorsprong via een penalty door Bryan de Bruin. DWO pakt het daarna redelijk op en is meer aan de bal dan de thuisclub. Er komen wat kleine kansjes maar deze gaan naast of over het doel. Het vertoonde spel is en blijft echter matig. Het baltempo moet omhoog om voetballend voor gevaar te zorgen. Miscommunicatie achterin leverde voor rust bijna nog de 2 – 0 op. Goed was het niet van beide kanten, er waren veel foute passes. Alf was echter feller in de duels. Ruststand 1- 0.

(foto: Damian Meere jaagt op de bal)

Tweede helft

Na rust was het DWO wat meteen druk ging zetten en er was meer beleving in het spel. Dit resulteerde in een aantal goede aanvallen waar de eindpass beter van had gemoeten. Al vrij snel luwt de storm en is het Alf wat de voorsprong kan vergroten. Daniel Buynink schiet de 2 – 0 binnen. DWO reageert daarop met een prima doelpunt van Dylan de Haan na een goede pass van Jeroen Farber. Tussenstand 2 -1. In deze fase ontbreekt het DWO aan een beetje geluk om de gelijkmaker te maken. Het niveau gaat zienderogen naar beneden, passes zijn te hard en komen niet aan, eenvoudige terugspeelballen op de keeper leveren direct gevaar op. De moedeloosheid is duidelijk zichtbaar in het team. Vervolgens wordt een schot van Alf door Vincent Hoogervorst van richting veranderd en belandt in het doel achter keeper Sebastiaan Brussen. Invaller Haatim K Suleiman raakt voor DWO nog de dwarslat. Bryan de Bruin scoort de 4 – 0 als hij de bal in een duel met de keeper toch nog mee krijgt en voor een leeg doel kan inschieten. Vlak voor tijd zet Jake van Rijn met een heerlijke volley de 5 - 1 op het scorebord. In de slotminuten verlaat de teleurgestelde keeper Sebastiaan Brussen vroegtijdig het veld. Eindstand 5 – 1.