Schaal ZVZZwemvereniging Zoetermeer is uitgeroepen als eerste meest maatschappelijke sportaanbieder van Zoetermeer. ZVZ was samen met ‘Kai Sei’ en ‘Zoebas’ genomineerd voor deze prijs.

Zwemles voor statushouders
Zwemvereniging Zoetermeer bestaat al 45 jaar. Met de gedachte “de maatschappij zijn wij”, vindt de vereniging dat iedereen op zijn eigen manier moet kunnen leszwemmen. In maart 2016 is ZVZ een samenwerking aangegaan met ‘Stichting Piëzo’ voor een groep mannelijke statushouders. Juist omdat Nederland een waterrijk land is en een aantal meters onder de zeespiegel ligt was dit voor Piëzo en een aantal statushouders de aanleiding om op zoek te gaan naar een manier om de groep te leren zwemmen. Die mogelijkheid werd gevonden bij ZVZ. Na de start in maart 2016 zwom een deel van de groep na een aantal maanden af voor hun zwemdiploma. Na het succes van de mannen wilde ook een groep vrouwen hun zwemdiploma behalen. In maart van dit jaar is ZVZ gestart met zwemlessen voor een groep vrouwelijke statushouders. Elke zaterdagochtend komen ze met veel plezier naar de zwemles.

Schoolzwemkampioenschap
De zwemvereniging doet meer om zwemmen zo leuk mogelijk te maken. Zo wordt er op 20 oktober een schoolzwemkampioenschap georganiseerd. Alle basisschoolleerlingen die in het bezit zijn van een zwemdiploma B kunnen meedoen aan deze wedstrijd. Voorafgaand aan het kampioenschap wordt door de afdeling ‘Wedstrijdzwemmen’ op vrijdagavond een aantal trainingen aangeboden.

Meer informatie over zwemlessen en de wedstrijdtrainingen, kijk op www.zvz.nl 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-