SV DSO heeft zich knap hersteld van de bekernederlaag tegen ONA vorige week. Eerste klasser Olympia werd met 2-0 verslagen. Voor rust was de eindstand al bereikt.

DSOOnder toeziend oog van rond de 100 toeschouwers had SV DSO op het hoofdveld in de eerste helft het overwicht en kwam in de 19e minuut op voorsprong. Na een mooie aanval schoot Kevin Cameron knap met links binnen, 1-0. Even later had Olympia de kans de stand gelijk te trekken, maar een halve omhaal miste het doel. In de 39e minuut verdubbelde SV DSO de score. Een vrije trap werd met hulp van een blunderende keeper tot doelpunt gepromoveerd. Jay Weber was de doelpuntenmaker. Vlak voor rust kon SV DSO zelfs op een ietwat geflatteerde 3-0 voorsprong komen, maar de bal ging na een mooie actie rakelings naast. De toeschouwers op de tribune waren zichtbaar tevreden met deze ruststand.

In een saaie tweede helft gebeurde vervolgens weinig opmerkelijks meer. SV DSO kreeg een aantal kansjes, middels een schot over het doel en een geblokt schot. Een machteloos Olympia kon zodoende geen moment aanspraak maken op de aansluitingstreffer. Sterker nog, SV DSO kreeg in de 76e minuut een makkelijk gegeven penalty mee. Deze penalty kon echter mede door uitstekend keeperwerk niet verzilverd worden, waardoor de stand op 2-0 bleef steken. Het publiek rekende ruim voor het eindsignaal al op een overwinning van SV DSO. In de absolute slotfase kregen de Zoetermeerders nog een enorme kopkans, welke gemist werd.

SV DSO boekte hierdoor een uitstekende zege op het hoger spelende zondagteam van Olympia. Volgende week mag SV DSO opnieuw thuis aantreden voor de beker. ARC is dan de tegenstander. Het duel met de Alphenaren begint om 14:30 op sportpark Bentwoud.

Tekst: Dennis Molenaar

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.