nsw logoVan zaterdag 15 tot maandag 30 september is het Nationale Sportweek in Nederland. Het sportieve feest begint op zaterdag 15 september om 10.00 uur op de Markt, maar ook zondag is er volop sport in het Stadshart.

In Zoetermeer kan men twee weken lang kennis maken met verschillende sporten. Voor zowel organisators als deelnemers is er meer informatie te vinden hierover op de website van de gemeente. 

Wethouder Ingeborg ter Laak opent zaterdag om 13.00 uur de Nationale Sportweek op de Markt. Dit doet ze niet alleen, maar samen met freestyle basketballer Galdino Haimé van Showcase Basketball, en met het publiek, dat kleine basketballen kan krijgen.

Naast de sportmarkt met veel informatie zijn er ook vele demonstraties van Ayers Rock, Move4life Fitness en Health, SnowWorld, Attractiecentrum Zoetermeer, SilverDome en de vele sportverenigingen uit Zoetermeer zoals basketbalvereniging Zoebas, Budo Kai Sei, United Cheers, Sweet Lake Oldstars, Stichting Noord Zuid Kungfu. U bent ook aan het juiste adres als u op zoek bent naar aangepast sporten of watersport.

 

Zondag Sportdag in het Stadshart

Ook op zondag 16 september staat het Stadshart in het teken van de Nationale Sportweek. De gemeente Zoetermeer en Stadshart Zoetermeer organiseren vanaf 12.00 uur verschillende sportactiviteiten in en rond om het Stadshart. U kunt gratis met de sportactiviteiten zoals bewegen op muziek, cross-fit en klimmen meedoen. Rond het Promenadeplein is een Pannakooi waar iedereen een panna kan scoren. En freestyle voetballer Soufiane Touzani komt een clinic geven.

Deelnemers aan de activiteiten krijgen, zolang de voorraad strekt, een goodiebag met sportieve en gezonde goodies.

-advertenties-

-goede doel-