CrossFit 2712 finalisten Lowlands Throwdown 2018In het weekend van zondag 2 september was de kwalificatie voor de Lowlands Throwdown. Voor veel Nederlandse CrossFit atleten het belangrijkste doel om te behalen. Afgelopen vrijdag is bekend gemaakt dat maar liefst zes atleten van CrossFit 2712 in Zoetermeer zijn gekwalificeerd voor het grote finale weekend. Hiermee heeft CrossFit 2712 één van de meeste afgevaardigden van alle boxen in Nederland.

Ten opzichte van andere boxen in grote steden is CrossFit 2712 een relatief kleine box. Het is dan ook een prestatie dat er dit jaar maar liefst zes atleten van CrossFit 2712 dit top niveau hebben bereikt. Tim Broekhoven, de eigenaar van CrossFit 2712, heeft zich gekwalificeerd in de categorie elite males, Patricia Meijer, Angelique Berns en Vincent Koot in de masters 35+ divisie en Xander van der Veeke in de master 40+ divisie. Dit jaar heeft de Lowlands Throwdown een nieuwe divisie, namelijk de Teens divisie. Tiener Demi Bosma heeft zich hiervoor op de eerste plaats weten te kwalificeren.

“Het wordt elk jaar moeilijker om een finale plek te bemachtigen omdat het niveau van de Lowlands Throwdown steeds hoger wordt en er meer Europese atleten zich kwalificeren. Dat we er dit jaar met zes atleten staan is een onwerkelijk gevoel en maakt de finale nog leuker! Of je nou wel of niet aan wedstrijden deelneemt, we trainen vooral met veel plezier met elkaar omdat iedereen bij ons op zijn op haar eigen niveau kan trainen. Dat is waar we als box voor staan en ben dan ook trots op al onze leden!”, aldus Tim Broekhoven.

In het weekend van 12 t/m 14 oktober zal de finale van de Lowlands Throwdown plaatsvinden en zullen alle gekwalificeerde deelnemers het tegen elkaar opnemen.

-advertenties-

-goede doel-