De groene brigadeGV Pro Patria was dit weekend prominent aanwezig bij het internationaal toernooi SVOD open in Deventer. Een internationaal toernooi met deelneemsters uit Nederland, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, België en Engeland.  

meaillewinnars PP zondagOp zaterdag streden de turnsters zowel individueel als met het team om de ereplaatsen. Tijdens de wedstrijd op zaterdagmiddag kleurde de zaal ‘groen’ van de Pro Patria turnsters. Pro Patria verscheen aan de wedstrijd met zowel een junioren B-team van de bovenbouw B-lijn, een pupillen- en jeugd A team van de A-lijn en nog een individuele junior eredivisie. De turnsters zetten tijdens deze wedstrijd in het internationale deelnemersveld prima resultaten neer. De junioren B en pupillen A eindigden als derde. Het jeugd A team wist de hoogste teamscore te behalen en nam plaats op het hoogste podium. Dit team werd aangevuld door Melanie Stout (O&O Zwijndrecht) en gesupport door teammaatje Noor. Individuele podiumplaatsen van deze dag waren er voor Marrylinn Hendriks (1e) en Megan van Puffelen (3e).

De zondag begon voor Pro Patria met een team in de categorie jeugd B (onderbouw B-lijn). Ondanks een prima wedstrijd wisten zij het podium net niet te halen.

In de middag volgden de toestelfinales voor Megan van Puffelen (sprong, brug, balk, vloer), Marrylinn Hendriks (sprong, brug, balk, vloer), Winema Olaria (brug, balk, vloer) en Isabella Strang (balk en vloer).

Ook hier lieten de turnsters zich weer van hun beste kant zien en door hun prestaties was Pro Patria op elk podium vertegenwoordigd. Megan met 1x goud en 2x zilver, Marrylinn met 3x goud en 1x zilver, Winema met 1x zilver en 1x brons en Isabella met brons.

Foto boven: de ‘groene’ brigade van Pro Patria van de wedstrijd op zaterdagmiddag

Foto links: de medaillewinnaars van zondag en hun trainers

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-