IMG 4886Don Braad de oprichter en trainer van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer gaat dit jaar met 112 wandelaars naar de 102de Vierdaagse van Nijmegen. Voor het zestiende jaar heeft hij de wandelaars uit Zoetermeer samen met zijn trainers, klaargestoomd voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Vanaf 1 april zijn de wandelaars begonnen met doordeweekse intervaltrainingen in het Westerpark en het Buytenpark en op de zaterdagen en zondagen de lange tochten variërend van 25 tot 40 kilometer en soms zelfs 50 km in de omgeving van Zoetermeer of in den lande. De groep heeft in de afgelopen maanden in Nederland en in het buitenland veel reclame gemaakt voor Zoetermeer, aangezien zij overal herkenbaar waren aan de kleding gesponsord door Snowworld, Ambiance Zonwering Tetteroo, Herwijnen Walking en Outdoor, Bungalowpark De Groene Heuvels, Zoetermeerse dagtocht Specialist, Ultimate, ResKin XL, Autobedrijf De Zeeuw en Floravontuur Promotie Zoetermeer. De groene polo’s vielen overal op. Alle wandelaars die hebben deelgenomen aan de opstapcursus hebben tussen de 400 en 500 kilometer getraind.
Sportief Wandelgroep Zoetermeer zorgt voor de slaapplaatsen en verzorging onderweg in Nijmegen. En voorzitter Don Braad vulde voor alle deelnemers de sponsortassen ruimschoots met allerlei food en non-food artikelen die zij onderweg tijdens de Vierdaagse eventueel nodig mochten hebben.
De 102de Vierdaagse van Nijmegen wordt van 17 tot en met 20 juli gehouden.

 

Afsluitende wandeling trainingsprogramma

Ter afsluiting van het trainingsprogramma maakt Sportief Wandelgroep op zaterdag 7 juli een afsluitende wandeltocht van 10, 20, 30 en 40 kilometer, met aansluitend een barbecue, de start is vanaf 9.00 uur in het Wijkgebouw Prisma, Prismalaan 34, 2718 CX Zoetermeer.
Deze wandeltocht is in zijn geheel uitgepeild en heeft ook rustplaatsen onderweg. Kosten zijn 5 euro per persoon, voor donderdag 5 juli inschrijven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Barbecue is vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur.

Foto: groepsfoto van 2017

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-