dali box lacrosse

Dali (links) in het tenue van het NL team

De Zoetermeerse Dali van Enst krijgt de kans om aankomende september mee te doen aan het wereldkampioenschap Box Lacrosse in de Verenigde Staten. Lacrosse is in Nederland nog niet heel erg bekend, maar wie er eenmaal mee begint, krijgt al snel de smaak te pakken van de snelle en afwisselende balsport.

box lacrosse teamDali speelt bij de Rotterdam Jaguars en won met haar team twee maal op rij de eerste divisie Nederlandse Kampioenschappen en werd vorig jaar tweede op de Ken Galluccio Cup (Europese Lacrosse Championsleague). Dali werd ook geselecteerd voor het nationale Dutch Box Lacrosse team. Met het Nederlandse damesteam wil zij in september meedoen aan het wereldkampioenschap in Utica, New York. Het Nederlandse team is hierbij ingedeeld in poule A, met Amerika, Engeland en China.

Lacrosse kun je spelen op een veld, field lacrosse, of indoor, box lacrosse. Het is een teamsport met veel snelheid en actie, beide teams proberen te scoren met een kleine rubberen bal in het goal van de tegenpartij.
Dali: “Wat ik zo leuk vind aan lacrosse is dat het spel zo snel gaat dat het vraagt om creativiteit, skill en teamwork om ergens te komen. Het is veel rennen, maar het is ook de tijd nemen om goeie beslissingen te maken en elkaar te zien. Het lijkt ergens best wel veel op basketbal in hoe de bal rondgaat en hoe je je team opzet rondom een goal. Sommige mensen schieten graag van ver en sommige willen naar binnen glippen om de bal te krijgen. En je kan ook zo de bal weer kwijtraken en terug moeten rennen, lacrosse houdt je altijd alert.”

Om de kosten voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten te kunnen betalen, deelnemers moeten zelf €5.000 bij elkaar zien te krijgen voor de reis en verblijf, is Dali een Go Fund me actie gestart. Bekijk hier de campagne: https://www.gofundme.com/f/wereldkampioenschap-box-lacrosse-amerika-092024

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-