53208748838 a38262bee1 k 1Voor de ijshockeyers van Zoetermeer Panters starten komend weekend de play-offs. Na 22 competitieduels eindigden de Panters op een vierde plaats. Tegenstander in de best-of-three serie is Utrecht Dragons. De Domstedelingen eindigden als vijfde in het reguliere seizoen.

Zoetermeer Panters koos ervoor om dit jaar niet meer in de BeNe League te spelen, maar te debuteren in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jobert van Koot kende een prima seizoensstart, de eerste acht duels werden in winst omgezet. Concurrenten Leeuwarden, Nijmegen en Amsterdam bleven in het spoor van Zoetermeer.

De tweede seizoenshelft verliep iets stroever voor de Panters, mede door wat blessureleed in sommige duels. Uiteindelijk eindigde de blauw-gelen op een verdienstelijke vierde plek achter koploper Amsterdam gevolgd door Nijmegen en Leeuwarden.

Riedijk 1Uiteindelijk rolde nummer vijf, Utrecht Dragons, uit de koker als tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Beide ploegen wonnen één duel in de onderlinge wedstrijden. In de Silverdome won Zoetermeer met 5-3 en op de Vechtsebanen won Utrecht met 4-3. Een spannende serie tussen deze twee teams is dus aanstaande.

Er wordt in een best-of-three gespeeld. Het eerste duel is zaterdag 2 maart om 20.15 uur in de Silverdome in Zoetermeer, zondag volgt dan de return in Utrecht. Mocht de serie een derde duel nodig hebben, dan is dinsdag 5 maart het beslissende duel, nu weer in de Silverdome. In verband met de verwachte drukte komende zaterdag is het raadzaam om op tijd te komen.

Kaarten voor het duel komende zaterdag vind je hier via Ticketpoint

Foto boven: Zoetermeer Panters in actie tegen Amsterdam Tigers in het met 5-4 gewonnen competitieduel.

Foto onder: Goalie Kevin Riedijk is klaar om het ijs in de Silverdome te betreden

(Foto's: Robert Bos)

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-