JudoDe 16-jarige Tim Brabander heeft op overtuigende wijze de Nederlandse Titel Judo onder de 81 kg behaald bij de Heren onder de 18 jaar. Zijn grote inzet van de afgelopen jaren is nu eindelijk beloond met deze Nederlandse titel.

Als 6-jarige jongetje maakte Tim tien jaar geleden de overstap naar Budoschool Yotosama om meer wedstrijden te doen onder begeleiding van trainer/coach John Zwalve. Na vele titels op toernooien en Zuid-Hollandse kampioenschappen, werd er vorig jaar eindelijk brons behaald op het NK onder de 18 jaar. Tim traint inmiddels mee met de Nationale selectie in Papendal en hij wordt namens Nederland uitgezonden naar de Jeugd Europa Cups.

Op het NK onder de 18 jaar, dat in de Sportcampus Zuiderpark te Den Haag werd gehouden, wist Tim na een vrij loting de Noord-Hollandse Schotvanger met een armklem te verslaan. Daarna werden ook Dekker (ON) en Leistra (NN) met Ippon verslagen.
In de finale kon ook de Limburgse Schell de Zuid-Hollandse Kampioen niet stoppen, waarna de Nederlandse titel een feit was. Mede door dit resultaat zal Tim ook gepromoveerd worden door de Judo Bond naar Zwarte Band en wordt hij opnieuw uitgezonden naar de Europa Jeugd Cups om zich te kunnen kwalificeren voor het EK en/of het WK.

Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-