YotosamaTijdens de District Kampioenschappen van Zuid-Holland onder de 18 jaar hebben judoka's Tim Brabander en Sem Guerand van Budoschool Yotosama zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen door bij de beste 4 van hun gewicht te eindigen.

Duncan de Jong was eveneens dicht bij plaatsing, maar hij verloor zijn partij om het brons en werd 5e. Tim Brabander wist zijn Zuid-Hollandse titel te prolongeren in de klasse onder de 81 kg. Na al zijn partijen vroegtijdig te hebben beëindigd, werd ook de finale met Ippon gewonnen.

De pas 14-jarige Sem Guerand wist nu ook bij de heren onder de 18 jaar de halve finales te bereiken door middel van Ippon zeges. In de halve finale werd de weg naar de finale versperd en mocht Sem om het brons strijden in de klasse onder de 55 kg. Hij wist van clubgenootje João Oliveira Santos in de golden score te winnen.

Met een vlijmscherpe verwurging werd het brons binnengehaald en mag Sem opnieuw naar het NK, dit keer bij de deelnemers onder de 18 jaar. Het NK zal op zaterdag 17 februari in Den Haag plaatsvinden.

Foto: Sem Guerand  (links) en Tim Brabander

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-