200e lid EugeniaAan het begin van deze maand mocht de Zoetermeerse Kunstrij Vereniging De IJsvogels het 200ste lid verwelkomen. Eugenia is weer terug van weggeweest en krijgt daarvoor ook nog eens een bloemetje. “Eens een IJsvogel, altijd een IJsvogel!” En dat geldt voor veel anderen ook.

De vereniging bestaat inmiddels 35 jaar en veel leden van vroeger komen graag weer terug om het schaatsen opnieuw op te pakken. In het afgelopen schaatsseizoen zijn de IJsvogels van ruim 80 naar nu meer dan 200 leden gegroeid. Ze zijn er dan ook uiterst trots op dat ze zo veel enthousiaste schaatsers een plek kunnen bieden op het ijs van SilverDome. Op dit moment wordt hard gewerkt om de wachtlijst van proeflessers snel door te kunnen zetten.

De IJsvogel Bokaal 2024

IJsvogel bokaal 2023Om een indruk te krijgen wat (onder meer) de leden kunnen is er aanstaande zaterdag 3 februari een wedstrijd in het SilverDome, die bij te wonen is. ZKV De IJsvogels ontvangt als organisator van dit evenement 180 schaats(t)ers van verenigingen uit het hele land. De eerste rijders zullen tussen 08.00 en 09.00 uur op het ijs te vinden zijn tijdens de Clubwedstrijd, voor leden die voor het eerst hun kür vertonen aan een heuse jury. Ze hebben er de afgelopen weken hard voor getraind en staan te popelen om te laten zien wat ze kunnen.

Vanaf 09.00 uur zullen de rijders in de zogenaamde SPA categorie uitkomen. Starters, Pupillen en Aspiranten rijden tijdens hun moment eerst een aantal minuten gezamenlijk in en zullen daarna in 2 minuten hun kür tonen. Zij komen uit in de IJsvogel Bokaal.

Rond 17.00 uur zullen de categorieën in de M en B klasse uitkomen. Deze rijders hebben vaker een wedstrijd gereden en dat is ook geweldig om naar te kijken. De toegang is gratis. Kijk op de site www.zkvdeijsvogels.nl/tijdschema  voor de startvolgorde en de tijden.

Neem een dekentje mee, dan kun je lekker lang op de tribune blijven zitten. Wanneer je niet aanwezig kunt zijn en toch wilt kijken naar één van 180 deelnemende kunstrijd(st)ers dan hebben is er op de dag zelf ook nog een livestream om naar te kijken. Meer informatie en de link vind je ook op de site van de IJsvogels.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-