Halve marathon

Met het ijzige weer van vorige week en de vooruitzichten voor afgelopen zondag was het lang onzeker of de Halve Marathon Zoetermeer wel veilig door kon gaan. Om de lopers niet in gevaar te brengen is er een uur later gestart.


Op die manier was er meer tijd om het parcours te inspecteren en daar waar nodig maatregelen te nemen op gladde stukken. Uiteindelijk werd door de Parcours Coördinatoren een ‘GO’ gegeven. Zo hebben ruim 1.100 lopers toch weer deel kunnen nemen aan een succesvolle 11e editie van de Halve Marathon Zoetermeer. Het startschot werd gegeven door Ronald Weerwag, wethouder van Sport & Wonen. Bij de scholencompetitie won de Prins Clausschool uit Rokkeveen de felbegeerde wisselbeker. Alle deelnemers, waaronder Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer op de 5 kilometer, haalden veilig de eindstreep.
Ondanks het frisse weer zijn er weer scherpe tijden neergezet. Het snelle parcours trekt steeds meer snelle lopers aan, organisator Andy Oskam is blij met deze opkomst.


Alle tijden en foto’s zijn te vinden op www.halvemarathonzoetermeer.nl  Volgend jaar ook meedoen? Noteer zondag 19 januari 2025 alvast in uw agenda. Dan staat de 12e editie van Halve Marathon Zoetermeer gepland.

De Halve Marathon heeft vier afstanden waar je aan kunt meedoen: 1.5km, 5km, 10km en 21.1km. Alle afstanden lopen door het Burgemeester Hoekstrapark, het Balijbos en door de Gemeentes Zoetermeer en Pijnacker. Aan de 10km en 21.1km kun je ook wandelend deelnemen – Powerwalking. De lopers starten vanuit Dekker Sport aan de Scheglaan in Rokkeveen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-