Foto ILION blue monday runMaandag 15 januari 2024 is het Blue Monday, zogeheten de meest depressieve dag van het jaar. Om aandacht te vragen voor depressie en mentale gezondheid doet Ilion mee met de Blue Monday Run.

Voorzitter hardloopgroepen Nina Hagendoorn van atletiek en recreatiesport vereniging Ilion zet zich in voor deze landelijke actie. “We denken dat er in Zoetermeer veel meer mensen wonen die zich betrokken voelen bij dit goede doel.”
Het onderwerp mentale gezondheid heeft de interesse van Hagendoorn: ”Ik werk als hulpverlener en heb vaak te maken met mensen die te maken hebben met depressieve klachten en andere mentale problemen. Het was voor mij een mooie aanleiding om extra aandacht voor deze actie te vragen.”

Aan deze actie kun je zelf meedoen door je aan te melden als teamlid waarbij je kunt kiezen uit verschillende afstanden en looptempo’s. “Voor iedereen is er dus een geschikte afstand”, vult Hagendoorn aan.

Er zijn drie redenen om mee te doen aan deze actie: Door jouw actie te delen, zorg je voor meer begrip voor mensen met somberheid en depressie. Daarnaast haal je donaties op voor de hulplijn van MIND Korrelatie, waar je gratis en anoniem geholpen wordt, als je psychische klachten hebt of als iemand in jouw omgeving dat heeft. En tot slot verbeter je de eigen fysieke en mentale gezondheid door in de buitenlucht te bewegen.

Iedereen is van harte welkom om op maandag 15 januari mee te lopen, maar ook als je niet meeloopt, kun je de actie steunen. Je kunt doneren of je opgeven als teamlid via de onderstaande actiepagina: bluemondayrun.doemeemetmind.nl/teams/ilion-zoetermeer
Verzamelen voor de actie is om 19.30 bij Ilion aan de Van der Hagenstraat 36 (in het van Tuyllpark) in Zoetermeer.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-