image 123650291Afgelopen weekend zijn broer en zus Senna en Amber Mulder van de Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo afgereisd naar Spanje om deel te nemen aan de Spanish Open van de Kyokushinkan. Beide karateka werden vorige maand al wereldkampioen in hun klasse.

Amber stond in haar kwartfinale tegen een Spaanse dame, die schrok van alle harde technieken van Amber. Amber haar harde stoten naar de borst werden door haar tegenstander en de scheidsrechters als te hoog stoten gekenmerkt en hierdoor kreeg Amber een officiƫle waarschuwing tegen. Ze verloor haar partij ondanks dat ze de partij domineerde.

Senna begon in de halve finale en startte flitsend aan zijn toernooi, amper een minuut had hij nodig om zijn eerste Spaanse tegenstander weer richting huis te sturen. In de finale had hij een tegenstander van flink formaat en kilogrammen, Senna was niet onder de indruk en bleef zijn combinaties goed maken en zoeken naar de juiste plekken. Na 1,5 minuut begonnen de harde technieken naar de lever goed resultaat af te leveren en moest zijn tegenstander 2 x de pijn wegslikken. Hierdoor is Senna wederom kampioen geworden in zijn klasse. Drie weekenden op rij werd deze jonge atleet kampioen: Wereldkampioen, Katsu en nu de Spanish Open.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-