Da GracaAfgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: het WK Kyokushin karate in Arnhem vond plaats. Vanuit sportschool Da Graca deden Jens en Niesje mee aan het WK, Jens deed mee aan het onderdeel Kata en Niesje moest in totaal 5 partijen vechten.

De kata die Jens moest lopen was een kata vanuit een andere bond, met een net iets andere stijl. Jens heeft goed gelopen en is bij de laatste 6 geëindigd. Na het onderdeel Kata deed hij ook nog mee aan het onderdeel kumite (gevecht). Hij stond tegen een sterke tegenstander uit Bulgarije. Jens vocht de eerste ronde erg goed, de scheidsrechters besloten de partij gelijk te laten eindigen. Hierdoor moest Jens een verlenging vechten, waarin zijn tegenstander net iets sterker bleek en waardoor Jens helaas zijn partij verloor. 

De tegenstanders van Niesje kwamen onder andere uit Polen, Duitsland, Hongarije en Kazachstan. Niesje heeft hard moeten werken om in de finale te komen staan. Haar 5e partij was tegen een Hongaarse tegenstander en hierin heeft Niesje een goede partij neergezet. Helaas heeft ze haar finale partij niet weten te winnen, maar ze kan ongelofelijk trots zijn op haar resultaat. Ze is tweede geworden op dit WK karate in de gewichtsklasse -60kg leeftijd 16-17 jaar. Niesje was ook nog eens één van de lichtste deelnemers in haar poule. 

Niesje en Jens hebben hard getraind en vele selectie trainingen gevolgd om tot dit niveau te komen. Naast de selectietrainingen zijn ze ook nog 4x per week in dojo van Da Graca te vinden. Beiden kunnen erg trots zijn op hun prestaties en hun leerpunten meenemen naar volgende toernooien.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-