klaverbladloop1
Het is iets waar je als organisatie altijd op hoopt, maar nooit kan organiseren: uitgelezen loopweer. En dat was het afgelopen zondag bij de 46e Klaverbladloop. Na een week met regen was het tijdens de Klaverbladloop droog. Kortom, prima loopweer.


En dat vonden ook de meer dan 1.000 lopers en het publiek dat in groten getale naar het terrein van Ilion was gekomen om van de wedstrijd te genieten. Onder hen heel veel kinderen die de 500 meter en 1 km liepen. De 500 meter werd bij de meisjes gewonnen door Zoë Numan en winnares bij de meisjes op de 1 km werd Aneta Zawadzinska van Ilion. Ilion-atleet Julian Garnaat ging met de winst aan de haal op de 500 meter. Ferry Alkemade won het goud op de 1km bij de jongens t/m 12 jaar. Basisschool Het Noorderlicht won dit jaar de scholencompetitie en hier loopt behoorlijk wat looptalent rond.

 klaverbladloop2  klaverbladloop3


Na de jeugdlopen, was het de beurt aan de deelnemers van de 5 en 10 km prestatieloop en de 15 km wegwedstrijd. Op de 5 km liep onder nummer 079 burgemeester Michel Bezuijen mee.
De 15 km wegwedstrijd werd bij de mannen uiteindelijk gewonnen door Peter Pollemans in een keurige tijd van 52:21. Bij de dames won Isa van der Valk in een tijd van 1:00:48
Mede dankzij de inzet en commitment van ruim 100 vrijwilligers was het weer een geslaagd evenement.
Uitslagenlijst
De volledige uitslag van de Klaverbladloop is te vinden op de site van Ilion, www.ilion.nl/klaverbladloop

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

Foto's: Miroslav Buhac

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-