Alex NaumiMet twee monsterzeges tegen rechtstreekse concurrenten staan beide teams van De Boer Taverzo er na drie van de zeven speelrondes goed voor. Afgelopen zaterdag werd rechtstreekse concurrent Scylla met een klinkende 6-1 door team 2 van De Boer Taverzo terug naar Leiden gestuurd.

Dit resultaat werd bereikt door Michal Murawski, Jonah Kahn en Arjan Huiden (team 2). Waar Murawski en Kahn flinke weerstand kregen van de nieuwe Spaanse kopman van de Leidenaren, leek Arjan Huiden niks te kunnen missen. Door een sluimerende keelpijn liet Huiden bij een 6-0 voorsprong het dubbelspel over aan het gelegenheidsduo Kahn/Murawski.

Het resultaat is na speelronde 3 niet alleen goed voor de onderlinge strijd met Scylla, maar bleek ook nog eens goed genoeg voor een gedeelde vierde plaats. Een vierde plek, die na 7 speelronden recht geeft op de halve finale van de play-offs.

Die vierde plaats wordt na drie speelronden gedeeld met WeLynq Maashorst, dat gezien wordt als één van de concurrenten van het eerste team van De Boer Taverzo. In het onderlinge treffen op zondag was mede door de afwezigheid van kopman Elias Hardmeier en coach Han Gootzen geen sprake van een gelijkopgaande strijd.

Alex Naumi, startend tegen Mauro Schärrer, liet er geen gras over groeien en won in sneltreinvaart met 3-0 de openingswedstrijd. Met volle focus volgde invaller Michal Murawski en Yannick Vostes zijn voorbeeld en aan het einde van de dag stond er een 7-0 uitslag op het scoreboard zonder ook maar een game/set te hebben verloren. Na deze klinkende overwinning deelt De Boer Taverzo 1 de eerste plek met Smash’70 uit Hattem.

Het andere goede nieuws voor De Boer Taverzo is dat Kuba Folwarski hersteld is van zijn blessure en volgende week weer beschikbaar is voor coach Marco van der Meijden. Ook Patrick Bruijne heeft de training hervat en is naar verwachting volgende week beschikbaar voor team 2.

Fotograaf: Elsbeth Parmentier

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-