ronde driemanspolderVoor het eerst is er een sportevenement in de Nieuwe Driemanspolder. De ‘Ronde van de Driemanspolder’ biedt voor de hardloper en wandelaar verschillende afstanden midden in de polder. Nikki Borgman doet zelf aan triatlon en wilde dichtbij huis een loop organiseren waar iedereen aan mee kan doen.

Initiatiefnemer Nikki Borgman traint het liefst in de Nieuwe Driemanspolder en kreeg op één van haar trainingsdagen het idee om een loop in haar favoriete polder te organiseren. “Het is lopen in de natuur, de Nieuwe Driemanspolder is een weids terrein, waar je loopt tussen wind en water. Je hebt altijd met de weerselementen te maken,” zegt Nikki. Op zondag 2 april gaat zij het eerste sportevenement organiseren in de nog jonge geschiedenis van de Nieuwe Driemanspolder. Zij doet dit vanuit haar passie voor het hardlopen en de liefde voor 'haar polder’. Maar een derde motivatie komt vanuit haar privéleven, waar zij van dichtbij zag wat de ziekte kanker met een mens kan doen. Daarom heeft zij het ‘Kankerpatiënten Inloophuis Zoetermeer’ uitgekozen als goed doel, waar de opbrengst van dit evenement naartoe gaat. Nikki: “Dit inloophuis is een warme plek voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten in Zoetermeer om te ontmoeten, delen, leren en/of verwerken. Zij zijn dit jaar gestart en kunnen de donatie goed gebruiken voor het organiseren van koffie ochtenden en activiteiten.”

Nikki wil twee keer per jaar de Ronde van de Driemanspolder gaan organiseren. Zij heeft goed gekeken naar de momenten van deze loop. De Zoetermeerse loop past zo perfect in de schema’s van marathon en triatlon atleten die op weg zijn naar grote wedstrijden.

 

Afstanden hardlopen of wandelen

Zowel voor de recreant als voor de prestatieloper zijn er verschillende afstanden. Voor de jeugd is er de 1 km loop en voor volwassenen zijn er de afstanden 6, 12 of 18 km. De 18 km kan ook in estafettevorm afgelegd worden in teamverband.
Voor wandelaars is er een aparte afstand van 3km.

Het startpunt is de camping ‘Drie Morgen’, het eerste startschot klinkt hier om 10 uur.

 

Mee doen

Hardlopers en wandelaars kunnen zich aanmelden via www.rondevandedriemanspolder.nl  waar ook donaties voor het Inloophuis Zoetermeer kunnen worden gedaan.
Er zijn nog enkele vrijwilligers nodig om dit evenement succesvol te maken. Wil jij helpen? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-