CB9C865B 2D01 4BB2 841C 3B2179F5A19FHet eerste tafeltennisteam van de Boer Taverzo start de eredivisie goed, door een imponerende overwinning in de ontmoeting tegen Klimaatgroep Stars. Het team van Taverzo noteerde een 6-1 eindstand.

De wedstrijd die gespeeld  op zondag 12 februari eindigde tot eigen verbazing van Taverzo in een overwinning. De Zoetermeerse club moest het namelijk, tot en met het einde van deze maand, stellen zonder verdediger Kuba Folwarski. Folwarski moest door een blessure verstek laten gaan. Ook moet Taverzo het dit seizoen zonder Gabrielius Camara zien te redden. Met zijn debuut in de tweede Duitse Bundesliga mag hij in Nederland niet meer in de eredivisie voor De Boer Taverzo uitkomen.

39F7D9E3 5710 4F16 86E8 ED6771EFA7FCTaverzo speler Alex Naumi versloeg in het openingsduel de Franse kopman van Klimaatgroep. Yannick Vostes had moeite met het spel van tegenstander Shuohan Men. Vostes over zijn spel: “Ik voelde de lange reistijden in mijn benen en Shuohan retourneerde goed en anticipeerde op mijn spel. Ik moest mijn spel aanpassen om de overwinning binnen te slepen. Dat ik vervolgens ook mijn revanche kon pakken op Clement Chobeau zag ik niet aankomen. In het begin kreeg ik nauwelijks een bal op tafel wat resulteerde in een 8-0 achterstand. Dat ik die game alsnog wist te winnen was uiteindelijk doorslaggevend.“ Naast de terugkeer van de Fin, Alex Naumi, was er ook het debuut van Ivan Kahn in het eerste team. Hij kon in zijn eerste wedstrijd tegen Colin Rengers geen vuist maken en herstelde zich door winst op Shuohan. 

Komende zaterdag spelen beide teams van De Boer Taverzo om 15:00 in Zoetermeer de onderlinge wedstrijd. Door de blessure van Kuba Folwarski ziet het tweede team kansen om de eerste punten binnen te gaan halen. Speler/Coach Marco van der Meijden is echter van plan zichzelf weer te laten zien op het hoogste niveau in Nederland en zal er alles aan doen om met zijn team zoveel mogelijk punten te behalen.

Fotograaf: Henk Hommes

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-