Making Entrance2 copyDe Zoetermeerse HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park hebben een game ontwikkeld: Bouw virtueel de nieuwe stadswijk de Entree Zoetermeer. Een game die gebruikt wordt om jongeren te laten deelnemen aan de plannen van de Gemeente Zoetermeer.

 

Making EntranceDe spelers van de game bouwen een nieuwe wijk in Zoetermeer met als startpunt de Mandelabrug. Het gebied waar de Entree gebouwd gaat worden is het speelveld. Vanuit daar kunnen de spelers 3D-objecten toevoegen en verschillende handelingen verrichten, zoals het investeren in nieuwe ontwikkelingen in de wijk.

De game is gericht op jongeren. Het is een leuke manier om bewust om te gaan met je omgeving, omdat er consequenties aan bepaalde keuzes vastzitten. Bijvoorbeeld: een nieuwe fabriek levert meer geld op, maar verhoogt de vervuiling, dus heeft impact op het aantal inwoners. Je kan hier de game spelen: https://lnkd.in/eke3WDrz 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-