Tim Brabander 2De 15-jarige Tim Brabander, van Budoschool Yotosama, heeft knap het brons bemachtigd tijdens de Nederlandse Judo Kampioenschappen onder de 18 jaar, die in het Sportcomplex Zuiderpark gehouden werden.

In de klasse -81 kg moest Tim, na een vrijloting, zijn NK openen tegen Nauta. Nauta werd met een ippon verslagen, maar daarna versperde Oortwijn de weg naar de finale. In de herkansingsronde wist Tim de nummer 3 van Nederland Kremer te verslaan, vervolgens moest Bloemendaal er ook met ippon aan geloven.

Om het brons werd vervolgens districtsgenoot Sommer met ippon verslagen en mocht Tim uiteindelijk het brons in ontvangst nemen. Komend weekend zal Tim, namens Nederland, zijn debuut maken in het Internationale Circuit op de Open Spaanse Kampioenschappen.

Tijdens het Jiu-Jitsu Kampioenschap de open Beveren in België waren ook de Jiu-Jitsuka’s van Yotosama succesvol. Kampioen werden Melvin de Jong, Aishia Sie, Mike Bolleboom en Gwen van Poelgeest. Zilver werd bemachtigd door Marit Meijer, Duncan de Jong en Ryan Engels. Jay Neutink tenslotte maakte een goed debuut tijdens zijn eerste Jiu-Jitsu toernooi door gelijk het brons op te eisen.

Foto: Tim Brabander werd 3e op het NK Judo

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-