meervogels avoMeervogels 1 is bezig aan een prachtige reeks in de hoofdklasse van het zaalkorfbal die ingezet werd tegen KVS (waar winst verdiend was geweest) en meer dan fraaie overwinningen in Groningen tegen Nic en in en tegen KV Wageningen.

In een poule waar iedereen dicht bij elkaar staat was een overwinning op het puntloze AVO noodzakelijk om van de bodem van de poule weg te blijven en dat is gelukt. In een vermakelijke wedstrijd afgelopen zaterdag beet de jonge ploeg uit Assen zich vast in de wedstrijd, maar bleven de punten in eigen huis. Een bliksemstart, waar 5 spelers van Meervogels evenzoveel treffers produceerden, kwam de ploeg uit Assen in de 1e helft niet meer te boven, maar er was geen paniek bij de gasten, ook niet op de bank en er werd enkel positief gecoacht, ondanks de 9e dreigende nederlaag op rij.

Het snelle verschil van +5 bleef ook bij de rust staan toen Meervogels met 10-5 de kleedkamers opzocht, maar wel de laatste 8 minuten doelpuntloos bleef. In de 2e helft had de ploeg van Patrick den Hertog ook in de eerste 5 minuten het vizier niet op scherp staan, maar was het Bastiaan Overwater die bij 10-7 eindelijk weer een treffer wist te produceren. AVO kon niet meer dichterbij komen en zo bleven de punten met een 18-15 overwinning in Zoetermeer.

Volgende week komt koploper Mid-Friesland op bezoek en die werden door Meervogels in Friesland getrakteerd op hun enige nederlaag tot nu toe. De Friezen zijn dus gewaarschuwd.

Treffers: Bastiaan Overwater en Mike Roos (5), Jaimy Roos (3), Eline van Lomwel (2), Anine
Kerrebijn, Sanne van Lomwel en Tariq de Wit (1)

Tekst: Eric Plugge

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.