Halve marathon3De tiende editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’ werd zondag 22 januari gelopen door vele deelnemers. Het was zondagochtend koud, maar droog en prima weer om hard te lopen volgens vele deelnemers. 

 Halve marathon2  Halve marathon4


De lopers werden voor de 21 km weggeschoten door Ronald Weerwag, wethouder sport. Winnaar op de halve marathon werd Maikel Stolwijk, in 1.12.47 min, bijna 2 minuten later gevolgd door Jorge Fernandez de Toro. Op nummer 3 eindigde Bryan Warrink. Onderweg liepen verschillende lopers met een vlaggetje waarop hun verwachte aankomsttijd te lezen stond, de pacers. Deze ervaren lopers geven het tempo aan voor een verwachte aankomsttijd van bijvoorbeeld 1.45 min, zodat de deelnemers zich hieraan kunnen optrekken.

Wethouder Ronald Weerwag was aanwezig om de Halve Marathon te starten, maar hij was niet de enige van het college die present was op de loop. Ook burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak waren er, om de 10 km mee te lopen.

 Halve marathon4  HMZ gvwarmerdam


De winnaars van de kids run, 1,5 km, waren op de eerste plaats Maiko Kock, tweede werd Broïn Raven en op de derde plaats stond Daniël Harmsen, allemaal leerlingen van de Prins Clausschool uit Zoetermeer. De kinderen deden eerst mee met een opwarming in de zaal, waarna zij naar buiten mochten voor het startschot.

De 9e editie van de Halve marathon Zoetermeer werd al in 2020 gelopen, maar op de jubileum editie moest door corona wat langer gewacht worden. Het aantal deelnemers heeft er in ieder geval niet onder geleden, velen schreven zich al vroeg in voor de loop.

Alle uitslagen en tijden staan op https://halvemarathonzoetermeer.nl/ .

 

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  meer foto's op: https://ernstvanerkelens.smugmug.com/Halve-marathon-Zoetermeer-2023/

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2023/Halve-Marathon-Zoetermeer/Halve-Marathon-Zoetermeer-Kids/

Alle foto's: https://foto.vwarmerdam.nl/2023/Halve-Marathon-Zoetermeer

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-