CamerasysteemFC Zoetermeer is een samenwerking aangegaan met het bedrijf Usportfor om wedstrijden en trainingen op beeld vast te leggen. Vanaf deze maand kan iedereen wedstrijden op het hoofdveld online live volgen en samenvattingen terugkijken van wedstrijden.

Voetbalzaken had deze innovatie al langer op het voetbal-verlanglijstje staan en vanaf januari 2023 is het operationeel. Voetbalzaken, Peter Lieffering, legt uit: “Het systeem is van meerwaarde voor alle betrokkenen. Voor clubtrainers, spelers, supporters en sponsoren. Onze trainers en analisten kunnen de beelden gebruiken voor analyses van spelers en wedstrijden. Hiermee zet FC Zoetermeer weer een stap in het verbeteren van de ontwikkeling van trainers en spelers. Het beeldmateriaal zal vooral ingezet worden ter ondersteuning van de ontwikkeling van selectiespelers, bij de breedtesport gaat het vooral om de funfactor."

Peter Nauman vult aan: “Trainers hebben de mogelijkheid om wedstrijden of trainingen te kunnen bekijken en samenvatten. Met deze samenvatting kunnen zij spelers bewust maken van hun spel of techniek, het leren herkennen van spelsituaties en kunnen ze dat gebruiken voor hun ontwikkeling.”

 

De wedstrijden van FC Zoetermeer zijn te bekijken via de online Club-TV pagina van FC Zoetermeer en via apps op tablet of telefoon. ook sponsoren kunnen op deze manier extra zichtbaarheid krijgen.

-advertenties-

-goede doel-