DeelnemersveldWe hebben er even op moeten wachten, de jubileumeditie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’. De 10e editie staat voor zondag 22 januari 2023 op de kalender. Inschrijven voor de 1½ (kidsrun) ,5, 10 kilometer of halve Marathon is online mogelijk tot en met zondag 15 januari.

Wat in 2012 begon als de Rokkeveense Dekkerloop is uitgegroeid tot een event met jaarlijks een toenemend aantal deelnemers. Drijvende kracht en organisator Andy Oskam, “Na twee corona jaren waarbij we noodzakelijkerwijs even een stapje terug hebben gedaan, is het toch spannend om de organisatie van de 10e editie weer op te pakken. Het organiserend team heeft er zin in en ook de lopers reageren enthousiast. Dat valt op te maken uit het aantal inschrijvingen dat dagelijks verder oploopt”. 

Uit het hele land

“Opmerkelijk is dat we een toeloop zien van deelnemers  uit het hele land. Van Groningen tot Vlissingen, van Emmen tot Pijnacker. Dat geeft aan dat men bereid is om een behoorlijke afstand af te leggen voor een goed georganiseerd evenement”. 

Snel parcours

“Een hardloopevent in januari organiseren ligt, met de kans op winterse omstandigheden, niet voor de hand, maar toch is het een bewuste keuze. Het biedt lopers de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op een nieuw hardloopseizoen. De uitgezette routes zijn strak en snel, dat komt doordat het gehele parcours voor alle afstanden volledig geasfalteerd is. De veiligheid waarborgen we door de inzet van vele verkeersregelaars. Los daarvan bieden we met de locatie bij Dekker Zoetermeer een ruime accommodatie waar sport en gezelligheid samenkomen”. 

Voor iedereen

“Naast de halve marathon, waar het event zijn naam aan ontleent, bieden we ook de afstanden van 5 en 10 kilometer aan,” gaat Andy verder.  “Daarnaast hebben we een anderhalve kilometer lange ‘kidsrun’ en organiseren we een speciale scholencompetitie waar basisscholen kunnen strijden om de felbegeerde wisselbeker. Op die manier bieden we voor zowel de beginnende loper als voor ervaren deelnemers, die zich conditioneel willen voorbereiden op een hele marathon, een geschikte afstand.  Als organisatie zijn we blij om de lopers op 22 januari aan de start van onze 10e editie van de Halve Marathon Zoetermeer te zien verschijnen.”

Online inschrijven is nog tot en met  15 januari 2023 via: www.halvemarathonzoetermeer.nl 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-