polsstokgala2023Zoetermeer staat op zaterdag 21 januari in het teken van het polsstokhoogspringen; het meest spectaculaire onderdeel van de atletiek. Een atletiekveld met topspringers uit Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Bulgarije en natuurlijk Nederland staan klaar voor een mooie show.

Het publiek staat bij deze polsstokshow letterlijk naast de mat en dit is voor zowel de springers als de toeschouwers een spektakel wat je niet mag missen.

Een van de redenen voor de populariteit van het Polsstokgala is het moderne concept. De deelnemers kiezen zelf hun favoriete opzwepende muziek om op te springen. Zo wordt het een wedstrijd waarbij het showelement een zeer belangrijke rol speelt.

De Nederlands kampioenen en titelverdedigers bij het ILION Polsstokgala behoren ook dit jaar weer tot de favorieten. Vice Nederlands kampioene Killiana Heijmans zal haar kunsten vertonen samen met de aanstormende junioren talenten Noga Piepenbroek en Marijn Kieft. Uit Zuid-Afrika zal de Wereld Junioren Kampioene Miré Reinstorf de strijd met Killiana aanbinden. Bij de mannen is Nederlands Kampioen Menno Vloon de titelverdediger en torenhoge favoriet. De verwachting is dat hij zijn eigen meetingrecord van 5.65 uit de boeken gaat springen. Hij krijgt de nodige concurrentie van de Engelsman Adam Haig en Koen van der Wijst die met 5.55 meter en 5.50 waarschijnlijk gaan strijden om de 2de plaats.

Aan deze editie is ook een talentenwedstrijd gekoppeld waar de toekomstige Nederlandse top op af komt. De wedstrijd vindt plaats in de ILION Indoorhal aan de Van der Hagenstraat 36 in het Van Tuyllpark in Zoetermeer en zou niet kunnen doorgaan zonder sponsoren Klaverblad Verzekeringen, ArchiefBC, Slootweg Consultancy, Fysio Schoutenhoek en Indo Foods. De starttijden: jeugd 14-18 jaar (v.a.14.00 uur) Dames (v.a.17.00 uur) Heren (v.a.19.00 uur).

Toegang is gratis voor publiek om te komen kijken naar deze sportieve prestaties.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-