DSC 0045De winnaars van het Open Zoetermeers Kampioenschap

DSC 0022Het Luiten Food toernooi, ofwel het Open Zoetermeers Kampioenschap petanque, trok de subtop aan van petanque Nederland, maar ook twee teams uit Belgiƫ. Het toernooi werd op zondag 25 september gehouden bij JBC Zoetermeer.

Acht en twintig teams hadden zich ingeschreven waarvan zestien van JBC Zoetermeer. Vooraf drie voorgeloten wedstrijden en daarna werden de doubletten ingedeeld in verschillende poules. De eerste acht in poule A streden om het kampioenschap.
JBC Zoetermeer plaatste zich met Aad Hooijmans en Joop Koens bij de eerste acht, maar werden daarna in de eerste ronde uitgeschakeld.

De aantrekkelijke geldprijzen, gesponsord door Luiten Food, gingen voornamelijk naar de bezoekers. Teams van JBC Zoetermeer wisten in de onderliggende poules wel prijzen te pakken.