Meervogels septjpgKorfbal - Twee wedstrijden gespeeld en nog maar 0 punten was niet helemaal de start waar de korfballers van Meervogels op hoopten toen ze aan het seizoen begonnen, dus was de taakstellende opdracht om tegen Avanti de punten in Zoetermeer te houden.

Avanti was eveneens niet echt geweldig begonnen, dat zou dus betekenen dat de verliezer van deze wedstrijd écht een beroerde start van de competitie heeft. Meervogels miste Anine Kerrebijn en Sanne van Lomwel en daardoor schoof Marisha Ephraim door van S2 in de burenruzie tussen Zoetermeer en Pijnacker.

Als door wespen gestoken, zo gretig kwam de starting eight van Erwin Dekker uit de startblokken en al snel stond er een 3-0 stand op het scorebord. Avanti leek een beetje shell-shocked, de oefenwedstrijd vorig maand hadden ze ten slotte gewonnen en ze moesten echt hergroeperen om niet al in de beginfase overlopen te worden.

Ondanks de 3-1 bleef Meervogels de beginfase dicteren en liep met verzorgd korfbal over alle schijven uit naar 5-2. Op het einde van de 1e periode werd het spel wat slordiger en werden twee strafworpen gemist, maar desondanks was het slotakkoord voor de Zoetermeerders en leidden ze bij rust met 7-5.

Een goed begin is het halve werk was het devies van de 1e helft en ook in de 2e helft wist Avanti zich geen raad met de aanvalsgolf. Opnieuw opent Renske Captijn het bal en werd het binnen no-time 10-5, waardoor Avanti een flinke berg te beklimmen had. Avanti moest weer even een versnelling vinden waar ze zich goed bij voelden en eenmaal gevonden leverde dat 2 treffers op en daarnaast profiteerden ze van een gemiste stip van Meervogels. Met nog 18 minuten op de klok liet het scorebord een 10-7 stand zien.

Bij 11-8 is het dan vervolgens de 3e demarrage die Avanti uiteindelijk de das omdoet als de brigade uit Zoetermeer solide uitloopt naar 14-8. Avanti komt deze wervelwind niet meer te boven, scoort vervolgens nog wel 2x achter elkaar maar dit is slechts een doekje voor het bloeden. 

De eindstand komt op een zeer verdiende 16-11 en zodoende is de 1e winst een feit en die is zeker niet gestolen, maar dubbel en dwars verdiend.

Meervogels heeft niet lang de tijd om van deze overwinning te genieten want a.s. donderdag wacht Deetos in Dordrecht alweer voor een doordeweekse kraker. Beiden ploegen hebben 2 punten uit 3 wedstrijden en Deetos was twee weken geleden in Zoetermeer de winnaar. Komende zaterdag gaat Meervogels op bezoek bij HKC uit Hardinxveld – Giessendam.

De treffers van Meervogels kwamen van: Renske Captijn en Bastiaan Overwater (4), Thom Weidmann, Wendy Post en Jaimy Roos (2), Danny Schulting en Eline van Lomwel (1).

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-