GeuzenwandeltochtGeuzendag Zoetermeer is een gezellige familiedag en een sportieve strijd op zondag 25 september om ‘de eer en de penning’. Op verschillende plekken in de stad kun je meedoen aan sportieve activiteiten, voor jong en oud.


Op 17 september 1574 vond de Slag bij Zoetermeer plaats: Een gevecht tussen de Spaanse troepen van Alva en het Geuzenleger onder leiding van Van Boisot. En ruim twee weken later op de morgen van 3 oktober werd Leiden door de Geuzen ontzet.
Geuzendag Zoetermeer is een eerbetoon aan het historische perspectief van Zoetermeer. Niet met legers en soldaten zoals vroeger de Geuzen, maar een gezellige familiedag met sportieve uitdagingen voor het hele gezin. Geuzendag wordt georganiseerd door Road Runners Zoetermeer, Toervereniging Zoetermeer ’77, en Scouting Pocahontas.


Activiteiten op Geuzendag Zoetermeer

Je kan op Geuzendag Zoetermeer meedoen met de volgende activiteiten: Wandelen, Fietsen, Mountainbike, Hardlopen, Instawalk, Cyclocross en Jeugd(scouting)spelen. De activiteiten zijn de vinden op de Dorpsstraat, het terrein voor het CKC aan de Leidsewallen en het Buytenpark.
Dit jaar is er ook een Familie wandelroute van 6 kilometer, dus geschikt voor het hele gezin. De start van de Geuzenloop is op de Pilatusdam, de parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door ‘Oud Soetermeer’ en ‘Nieuw Zoetermeer’, met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos.

De fietsroutes variëren van 25 tot 75 km en voeren door de mooie omgeving van Zoetermeer, ook via punten die ten tijde van de Geuzen belangrijk waren voor de strijd. Bij de Instawalk van 5 km, langs bijzondere plekken van Zoetermeer, kun je zelf met je mobiel foto’s maken voor op instagram of andere social media.

Tijdens de Geuzendag op 25 september 2022 zal Scouting Pocahontas van 11:00 tot 15:00 aanwezig zijn op het veld tussen CKC en de Dorpstraat met allerlei leuke, Scouting-like, activiteiten voor de jeugd; de Geuzenspelen. Met een knipoog naar de geschiedenis, kan de Zoetermeerse jeugd komen ervaren wat er allemaal kwam kijken bij ‘het ware leven van een Geus’.


Inschrijven voor de verschillende activiteiten kan via de site van de Geuzendag Zoetermeer, maar voor veel activiteiten kun je je ook nog ter plekke inschrijven. https://geuzendag.nl/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-