Michal Murawski

Michał Murawski

Vorig seizoen werd het onderlinge duel tussen beide De Boer Taverzo-teams in een vlot tempo afgewerkt en was het krachtsverschil simpelweg te groot voor een echt leuke wedstrijd voor het publiek. Hoe anders was het afgelopen zaterdag in een volle zaal in Zoetermeer.


Het publiek en de spelers van de andere wedstrijden zagen minimaal zes wedstrijden met een strijdlustig tweede team dat op sommige momenten wel heel dicht bij een overwinning kwam.
De nieuwe voorzitter van Taverzo en nog altijd teammanager van De Boer Taverzo 1, Ruud van Graafeiland, beleefde de wedstrijd ditmaal grotendeels samen met de andere toeschouwers vanuit de kantine. “Ik heb genoten van deze wedstrijd als toeschouwer. Beide teams hebben zich geweldig gepresenteerd aan het publiek”, aldus een tevreden lachende voorzitter.

Patrick BruijneOndanks al het spektakel wist het tweede team geen punt te behalen. Op de beslissende momenten was het telkens team 1 dat de overwinning naar zich toe wist te trekken. Waar het in de eerste partij tussen Kuba Folwarski en Arjan Huiden nog eenrichtingsverkeer was, liet Ivan Kahn direct zien wat zijn intenties waren tegen Gabrielius Camara. Prachtige rally’s en drie spannende games later trok de oudste van de twee jonge mannen het winnende punt naar zich toe.

Vanaf dat moment hielden alle spelers dat niveau vast, waarbij er na de pauze telkens een achterstand op het scorebord stond voor de mannen van heren 1. Camara, Folwarski en Murawski moesten dan ook vol aan de bak om de winst te behalen. Arjan Huiden maakte zijn matige start meer dan goed door alles in de strijd te gooien tegen Gabrielius Camara. Het publiek zag een werkelijk ontketende Patrick Bruijne, die liet zien ook tegen topverdedigers uit de voeten te kunnen. Ivan Kahn had de pech dat hij met een spierverrekking in de vierde game een medisch time-out moest nemen. Tot die tijd was hij op zijn minst gelijkwaardig aan Michał Murawski.

Kahn kon de wedstrijd uitspelen en wist ondanks het ongemak de wedstrijd toch nog spannend te houden. Uit voorzorg bleef Ivan Kahn wel aan de kant bij het dubbel. Deze laatste partij zorgde andermaal voor de nodige oe’s en aaaa’s bij de toeschouwers in de zaal en de kantine.

Einduitslag De Boer Taverzo 2 - De Boer Taverzo 1: 0-7

fotograaf Elsbeth Parmentier, foto links: Patrick Bruijne

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-