Badmintonvereniging Conquesto is een van de verenigingen die aansluit bij de ledenwervingsactie van Badminton Nederland, Probeerbadminton.nu. Dit betekent dat mensen die graag eens willen kijken of badminton iets voor ze is, vanaf begin oktober 10 badmintontrainingen kunnen volgen voor €25,-.

conquesto jeugdtoernooi 2022Conquesto is de derde grootste vereniging van Nederland. Zowel kinderen als volwassenen kunnen op verschillende dagen in de week terecht voor trainingen en vrijspelen. Mensen kunnen recreatief en competitief badmintonnen. De nieuwe jeugdcommissie is alweer bezig met allerlei leuke activiteiten zoals een ouder-kindtoernooi, een clinic – een training van een topspeler - en de finalewedstrijden kijken tijdens het internationale toernooi de Yonex Dutch Open in Almere, Sinterklaasfeest en een jeugdkamp of de Nacht van Conquesto. Angel (13): “Ik vind het vaak gezellig bij Conquestop en in het badmintonnen kan ik goed mijn energie kwijt.”

Een aantal leuke weetjes over badminton en Conquesto:

  • Conquesto is in november 1998 ontstaan uit een fusie tussen twee badmintonverenigingen in Zoetermeer: Eridos en Aigis
  • De sporthal waar Conquesto speelt, heette vroeger de Noord-Westerhal en nu De Limiet 
  • Volgens de geschiedenis is badminton ontstaan in India waar het Poona heette, vernoemd naar de Indiase stad waar Britse officieren het leerden kennen en daarna meenamen naar Engeland
  • Badminton is sinds 1992 een Olympische sport en de snelste racketsport ter wereld
  • De hardste smash ooit gemeten ging 493 km per uur (Maleisische speler Tan Boon Heong in 2013)

De vereniging zet deze actie in om nieuwe jeugdleden enthousiast te maken over deze mooie sport. De trainingen starten op 1 oktober en duren 10 weken. In deze periode leren de kinderen de beginselen van de badmintonsport, de spelregels en de techniek. Jeugdtrainer Jelle: “Wat ik leuk vind aan badminton? Ik denk dat het komt door de combinatie van het snelle spel waarbij je zo veel mogelijkheden hebt om de shuttle te slaan en het nadenken en goed uitvoeren van de tactiek erbij. Een wedstrijd is nooit hetzelfde, zelfs als je 100 keer tegen dezelfde tegenstander speelt en dit houdt het zo leuk en interessant.
En waarom Conquesto een leuke vereniging is, komt door het gevoel dat je er echt bij hoort. Iedereen speelt met iedereen, het maakt niet uit hoe goed je bent. Je wordt gewoon geaccepteerd en je speelt lekker de sport die je zo leuk vindt om te doen.”

De cursisten sluiten aan bij de reeds bestaande trainingsgroepen, zodat ze de kinderen daar gelijk leren kennen. De trainingen zijn op zaterdagochtend. Voor basisschoolleerlingen van 10.30 – 12.00 uur en voor leerlingen van het voortgezet onderwijs van 9.00 – 10.30 uur. De trainingen zijn op de volgende data: 1, 8, 15, 22 en 29 oktober + 5, 12 en 19 november + 3 en 10 december 2022.

Conquesto speelt in sporthal De Limiet (voorheen de Noord-Westerhal), Buytenparklaan 6. De aanmelding is de hele maand september open. Meer informatie is te vinden op de website https://www.probeerbadminton.nu/. De contactpersoon voor deze actie is Marije Ronteltap. Zij is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fotograaf: René Lagerwaard

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-