MeervogelsKorfbal: De Meervogels van Erwin Dekker waren er klaar voor om - na een gedegen voorbereiding – de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen met een goed gevolg af te sluiten. Iedereen is fit en het plan was gemaakt om de jonge equipe van Leon Simons stevig partij te geven.

In de beginfase was het vooral aftasten, de juiste afstand vinden en de wedstrijd bij de keel proberen te grijpen. De tegenstander loopt ook niet uit in de beginfase, er was enkel sprake van aanhaken na iedere Dordtse treffer, door Thom, Eline en Jaimy.

Het 1e gat wordt geslagen naar 3-6, maar dat had Meervogels min of meer aan zichzelf te danken, door te veel ruimte weg te geven en daarnaast wat miscommunicatie. Coach Dekker greep direct in door een time-out te nemen om zo de ploeg weer op scherp te zetten. Dat lukte voor een kort moment als Renske Captijn een vrije bal maakt voor de 4-6, maar Deetos loopt daarna toch weg naar 4-8 waarbij er ook nog twee stippen door de gasten worden gemist.

Het is echt aanhaken óf de rood-wit-zwarte trein zien vertrekken. In een tijdbestek van 3:12 valt de ene na de andere fraaie treffer als Jaimy Roos en Renske Captijn van het achterveld weten te scoren en Bastiaan Overwater vanaf de zijkant twee keer doeltreffend is. Vanuit het niets is het vlak voor rust weer gelijk (8-8) en nu is het aanhaken tot aan de thee. De scheidsrechter geeft echter nog 1 minuut aan, waarin Deetos toch nog hun 9e scoort, wat de ruststand op 8-9 brengt.

Helaas is Deetos direct scherp aanwezig in de beginfase van de 2e helft en is de stand snel op 8-11 gebracht. De treffers vallen iets te snel en te gemakkelijk en Meervogels moet vol aan de bak als Mike Roos de 9e Zoetermeerse treffer voor zijn rekening neemt.

Dan mist Meervogels ook nog een stip, wel gevolgd door een prachtige aanval waar Bastiaan Overwater aan het einde staat van deze aanval en zodoende 10-13 op het scorebord brengt, met nog 18 minuten te gaan.

Het wil echter niet lukken om het aanvalsspel van Deetos te beteugelen en het devies aan hun kant is simpel “gewoon meescoren” wat ze dan ook doen. De 11-14 van Thom Weidmann wordt dan beantwoord met weer 2 treffers tegen en dan wordt de berg -die al hoog was- er wel 1 van de buitencategorie bij 11-16, met nog ruim 13 minuten te gaan.

De slotfase is er één waarin echt wel de goede wil van het team te zien is, maar die niet beloond wordt met het aantal treffers dat in de 1e helft de reden was waardoor werd aangehaakt. Deetos zegeviert uiteindelijk met 16-19.

De 1e nederlaag is een feit maar het geeft zeker een goed gevoel dat Meervogels grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig was met de ploeg uit Dordrecht.

Volgende week moet het er dan maar uit komen, als Meervogels op bezoek gaat naar Westbroek om daar de plaatselijke DOS (W) te bestrijden.

Treffers waren van: Mike Roos, Bastiaan Overwater en Thom Weidmann (3), Eline van Lomwel, Jaimy Roos en Renske Captijn (2) en Sanne van Lomwel (1).