unnamed copy copy copy copy copy copyElise Reedijk lid van  budoschool Kai Sei heeft zaterdag 3 september goud behaald op een internationale karatewedstrijd, in Heilbad Heiligenstadt in Duitsland. Elise deed mee op het onderdeel Para-Karate.

Karateka Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei nam afgelopen zaterdag, 3 september, deel aan de 8e Eichsfeld Open. Een internationaal karatetoernooi voor jeugd (vanaf 4 jaar) tot en met de masterklasse (vanaf 35 jaar) en met de onderdelen kata, kumite en Para-Karate. Het toernooi was sterk bezet, met in totaal circa 360 deelnemers uit 38 clubs en zes landen.

In de categorie Para-Karate Intellectual Impairment female ging Elise de tatami op. Ze beet in haar poule het spits af met kata Chinto. Met het hoogste puntentotaal veroverde Elise de hoogste plek op het erepodium, de eerste plaats. Een geweldige prestatie in een sterk deelnemersveld, met daarin o.a. een selectielid van de Duitse Karate Federatie. 

Het I-/Para-Karate is in Nederland nog vrij onbekend, ook zijn er nationaal nog weinig toernooien voor karateka met een beperking. Kai Sei is zich met trainers-coaches, ouders en deelnemers sterk gaan maken om het I-/Para-Karate op de kaart te zetten en een aantal mooie stappen zijn al gezet. Het opdoen van kennis door het volgen van trainingen, het deelnemen aan Para-Karate toernooien in het buitenland om zo ervaring op te doen en het formaliseren van het I-platform binnen de Karate-do Bond Nederland zijn enkele genomen stappen. 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-