Koninklijke Onderscheidingen bij Ilion de heren Van der Plaat Van Leeuwen en Franken

Jaap van der Plaat, Rini van Leeuwen, Burgemeester Bezuijen, Kees Franken


Afgelopen week vierde atletiekvereniging Ilion haar 50-jarige jubileum. Het was een week vol clinics en activiteiten. Ook burgemeester Bezuijen bracht een bezoek aan de atletiekbaan in het Van Tuyllpark. Hij zette drie leden wel op een hele speciale manier in het zonnetje.


Met de uitreiking van maar liefst drie lintjes zorgde hij voor een lintjesregen op het Ilion-terrein. De personen die de eer kregen om een lintje te ontvangen waren Jaap van der Plaat, Rini van Leeuwen en Kees Franken. Deze Koninklijke Onderscheiding kregen de Ilionezen voor hun jarenlange inzet voor de club en hun onvermoeibare passie met betrekking op de ontwikkeling van hun pupillen en de atletieksport. Ieder in hun eigen discipline, maar samen dus een Koninklijke combinatie.

 

Rini van Leeuwen

Vanaf de oprichting van Ilion, dus al ruim vijftig jaar, is Rini lid van én vrijwilliger bij de atletiekvereniging. Als trainer van de hoogspringers wist hij clubgenoten, maar ook Nederlandse en internationale grootheden tot knappe presentaties, waaronder Olympische medailles, te brengen. Van Leeuwen is ook bondscoach geweest van de Atletiekunie. Jarenlang hielp hij bovendien bij de trainingskampen van Ilion en stages in het buitenland. Ook richtte hij zich op het werven, opleiden en coachen van andere trainers en is hij de drijvende kracht achter de jaarlijkse International High Jump Meeting. Rini ontworp het huidige logo van Ilion.

 

Jaap van der Plaat

Jaap is al 41 jaar actief voor Ilion, sinds 1981. Als trainer van de polsstokhoogspringers ontwikkelde hij zich als één van de specialisten in Nederland. Daarmee groeide Ilion in de jaren negentig uit als dé plek voor polsstokhoogspringers. Samen met zijn junioren werden records verbroken en werd het wereldkampioenschap behaald. Ook Jaap was bondscoach bij de Atletiekunie, voor de dames-polsstokhoogspringers. Hij reisde mee met trainingsstages, Europese- en Wereldkampioenschappen én zelfs naar de Olympische spelen. Hij is één van de auteurs van het recent verschenen boek ‘Polsstokhoogspringen leer je zo’.

 

Kees Franken

Sinds zijn aansluiting bij Ilion in 1991, al ruim dertig jaar, is Kees Franken trainer van de hardloopgroepen. Mede dankzij zijn begeleiding slaagden heel wat leden er in om marathons in Nederland en het buitenland te voltooien. Kees zet zich ook actief in voor het onderhoud en de verbetering van de accommodaties van Ilion. Van 2000 tot 2015 nam hij het voorzitterschap van de Commissie Beheer Accommodatie en Materialen op zich. Hij is al twintig jaar de drijvende kracht achter het maken van clubblad ‘Het Sprintje’ en organiseert pubquizzen en tal van andere activiteiten voor de vereniging. Bij de bekende Zoetermeerse Klaverbladloop is hij de vaste presentator.

Foto: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-