20220828 164420 copyColin Vercammen van Budoschool Kai Sei, die samen met achtenveertig landgenoten Nederland vertegenwoordigde op de WIKF Global Cup 2022, behaalde een prachtige gouden en zilveren medaille. Het mondiaal karate kampioenschap voor Wado karateka vond plaats in Holstebro/Denemarken.

De organisatie van het kampioenschap was in handen van WIKF Denemarken. Het mondiale evenement was internationaal sterk bezet, met circa 300 deelnemers uit vijftien landen, waarmee deze tiende editie een groot succes was.

Colin kwam op het onderdeel kumite uit in de drie verschillende categorieën: kumite individueel open klasse, kumite individueel eigen klasse en kumite teams. In de categorie U18 Junior Male Kumite Open verloor Colin zijn eerste wedstrijd. Een verliespartij in de open klasse betekent directe uitschakeling, dus voor Colin zat het er in deze categorie op. Uitkomend in de categorie U18 Junior Male Kumite -68 kilo plaatste Colin zich, na twee winstpartijen en één partij die eindigde met een gelijke score, voor een plek in de finale. Hierin trof hij de Griekse karateka, waartegen de eerdere voorwedstrijd nog eindigde met een gelijke stand. Uiteindelijk moest Colin met één punt tegen zijn meerdere erkennen in de Griek, waarmee hij tweede werd en de zilveren medaille behaalde.
In de categorie Junior Male Kumite Team won het Nederlandse team, met o.a. Colin,
de halve finale tegen Denemarken. Met één winstpartij en twee partijen met een gelijke score boekte het team van WIKF Nederland de overwinning en behaalde een plek in de finale. In deze eindstrijd moesten ze het opnemen tegen Engeland, waarin Colin de eerste wedstrijd overtuigend won. Ook in de tweede wedstrijd rekende Nederland af met de Engelsen. Met deze overwinning behaalde het team van WIKF Nederland de hoogste plek op het erepodium, de gouden medaille en de beker.

Voor de Nederlandse delegatie was het een zeer geslaagd kampioenschap en voor de karateka en coaches een enorm succes; met negenveertig deelnemers werden vijfenzestig ereplaatsen behaald (negentien goud, zeventien zilver en negenentwintig brons) en daarmee eindigde Nederland bovenaan in het medaille klassement.