Bronzne medailleColin van der Hoff heeft dinsdag 26 juli 2022 in Banska Bystrica bij het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) een bronzen medaille gewonnen op de 200 meter schoolslag. De zwemmer van de Zwemvereniging WVZ Zoetermeer, die momenteel bij de Noorweegse Sola Svoemmeklubb traint, tikte in een spannende finale aan in 2.19,47 en daarmee haalde hij opnieuw een dikke halve seconde van zijn persoonlijk record (2.20,08) af.

Op de site van TeamNL zegt Collin: "Mijn doel was om op dit EYOF onder de 2:20 te zwemmen. Het is jammer dat dat in de halve finale nog niet lukte, dus dat werd het doel voor dag 2. Maar ik wist dat ik voor de finale wat nerveuzer zou zijn. Daar probeerde ik zo goed mogelijk doorheen te komen, gelukkig lukte dat. En dat terwijl de race technisch gezien minder ging dan de halve finale, want sommige keerpunten waren niet helemaal perfect."

Dat zijn gewenste PR ook nog een bronzen medaille op zou leveren, had hij nooit verwacht. "Ik wilde gewoon zo goed mogelijk zwemmen op dit EYOF en zou wel zien wat het zou worden. Deze medaille maakt het allemaal nog wel mooier."

Colin komt donderdag 28 juli ook nog uit op de 100 meter schoolslag.

Bronnen: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000055477/eyof_brons_colin_van_der_ho

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-