afscheid martinMartin Pieterse, de bevlogen voorzitter van stichting Wielerpromotie Het Groene Hart neemt afscheid tijdens de World Police and Firegames. Na 25 jaar vindt hij het genoeg. Al jaren is hij de grote organisator van de mountainbike wedstrijden in o.a. Zoetermeer en Spaarnwoude.


Voor de oud-politieman is het heel bijzonder dat de laatste wedstrijd die hij organiseert de World Police and Firegames is. De tak waar hij zelf gewerkt heeft. Door covid is de wedstrijd een jaar uitgesteld, maar gaat dit jaar dan eindelijk plaatsvinden. Voor Pieterse is dit de kers op de taart. De World Police and Firegames (een soort Olympische Spelen voor politie, brandweer en douane) wordt eens in de 2 jaar gehouden sinds 1985 en dit jaar voor de 19de keer. Het is de vierde keer dat dit grote event naar Europa komt, na Zweden, Spanje en Groot-Brittannië is het dus de eer aan Nederland. De officiële opening vindt plaats op 22 juli in Rotterdam en wordt afgesloten op 31 juli op de Coolsingel ook weer in Rotterdam.


Mountainbike wedstrijd WPFG

Op 31 juli vindt de mountainbike wedstrijd plaats bij Snowworld. De aanmeldingen lopen nog steeds en op dit moment zijn er meer dan 150 deelnemers ingeschreven voor deze wedstrijd uit 17 verschillende landen. De route is in optimale staat, de afgelopen weken is er hard aan gewerkt. Het parcours kent een beperkt aantal technische uitdagingen, maar is zeer intensief. Korte beklimmingen en afdalingen volgen elkaar snel op, het is belangrijk de energie te verdelen. Een perfect parcours voor een internationale wedstrijd van dit kaliber en leuk om te zien voor het publiek. Het is de laatste wedstrijd van de stichting, de vaste kern van vrijwilligers van de stichting heeft helaas geen mogelijkheden de stichting voort te zetten door o.a. tijdgebrek. “Jammer maar de huidige realiteit”, zegt Pieterse. Zelf gaat hij nog niet achter de geraniums zitten. Samen met zijn vrouw Elly is hij nog zeer actief, ze testen o.a. campings en doen vrijwilligers werk. Ook voor zijn vrouw Elly betekent dit een einde van een tijdperk. Iedere wedstrijd zorgde zij voor de catering en ondersteunde ze haar man. Het wordt tijd om te gaan genieten van hun pensioen en mooie reizen te gaan maken.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-