Een grote groep Zoetermeerders loopt mee in de Vierdaagse van Nijmegen, vanuit Sportief Wandelgroep Zoetermeer. Ze zijn overal goed te herkennen aan hun felgroene shirts en vandaag lekker op weg naar de laatste wandeldag en de intocht in Nijmegen.

De eerste dag van de 104e Vierdaagse verviel vanwege de warmte, maar ook woensdag was de warmte aanwezig met op sommige plekken temperaturen van boven de 30 graden. Dit maakte het tot een zware eerste wandeldag. Don Braad: “Jammer genoeg hebben wij een uitvaller bij onze groep, namelijk onze aapjes wandelaars die de aapjes als ondersteuning verkoopt voor het Sophia kinderziekenhuis. Verder was het op de roze woensdag weer een groot feest. Vanuit Nijmegen liepen we naar Alverna, Wijchen, Beuningen, Wurt en weer naar Nijmegen. Overal stond het publiek ons hartstochtelijk toe te juichen en overal was er sfeer makende muziek voor de wandelaar.”

                  


Dag 3: de dag van Groesbeek

De dag begon goed met een lekker wandeltemperatuurtje. Sportief Wandelgroep had een rustpunt bij Mook, waarna ze via de Mookerheide naar Groesbeek konden wandelen. Vanaf de rust begon het echter te regenen, wat niet meer ophield tot de finish in Nijmegen.
Don Braad: “Het was een groot peloton met verschillende kleuren van de regencapes. Het feestgedruis om ons heen van de toeschouwers had niet te lijden onder de regen. Het enthousiasme was zeer groot onder het publiek. Al met al was het een natte dag, maar een ieder heeft het gehaald. Vrijdag de laatste dag met de feestelijke inkomst in Nijmegen!”

                  


Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-