20220715 32852Wie het echt te warm heeft dit weekend kan nog altijd lekker afkoelen bij SnowWorld, daar is het altijd - 7 graden. Dit weekend heeft SnowWorld een speciaal snowboardpark, met uitdagende rails en springschansen.

Aan het eind van een seizoen moet SnowWorld altijd de oude sneeuw vervangen door nieuw gemaakte sneeuw. Sneeuw die al lange tijd gebruikt is om te skiƫn en snowboarden wordt op den duur korrelig en glijdt dan minder lekker. De oude sneeuw wordt dit weekend recycled in een snowboard funpark. Op de grote piste zijn sneeuwheuveltjes gemaakt en werden allerlei objecten neergezet voor de snowboarders om de mooiste tricks op te doen. Zo is er een springschans, maar ook metalen buizen en rails om over heen te glijden met de snowboard.

 20220715 32873  20220715 32886

 

Vrijdagavond ging het funpark open voor de gevorderde beoefenaars. In een kleine wedstrijd kon iedereen zijn mooiste tricks laten zien. Een goede sprong of gelukte trick werd direct beloond met een klein prijsje: nieuwe handschoenen, een skipully of trui. Vanaf 8 jaar waren de snowboarders welkom en gingen helemaal los op de baan. Ook gevorderde snowboarders demonstreerden hun salto's, sprong met schroef en andere tricks.

Als je het al kijkend naar de snowboardtricks toch een beetje koud krijgt, is er vlak naast de baan een klein terras in de zon, om weer wat op te warmen.

Het funpark blijft nog dit hele weekend staan, daarna wordt de oude sneeuw naar buiten geschoven om te smelten op de parkeerplaats.

 20220715 32890  20220715 32895

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-