nieuwbouw fc zoetermeer tekening 2 10 dec 2021 600px

Ontwerp van de nieuwbouw Clubgebouw

Voetbalvereniging FC Zoetermeer is opgericht in 1975 en sinds 1990 gevestigd in het sportpark aan Scheglaan 11 in Rokkeveen. De kleedruimte was dringend aan vervanging toe, nu liggen er plannen voor een heel nieuw clubgebouw.

De kleedruimtes zijn eigendom van de gemeente Zoetermeer. Toen na bouwkundig onderzoek in 2018 bleek dat deze gebouwen in slechte staat waren, is in 2018 een raadsvoorstel ingediend en is er budget van 1 miljoen beschikbaar gesteld om de was- en kleedruimte te vernieuwen.

FC Zoetermeer heeft deze kans aangegrepen om het verouderde clubgebouw ook te gaan vernieuwen. Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuwe clubaccommodatie mét nieuwe was- en kleedruimte. Het nieuwe complex wordt in samenwerking tussen de gemeente en FC Zoetermeer gerealiseerd, FC Zoetermeer financiert zelf de clubaccommodatie en de gemeente neemt de kosten voor de kleedruimtes op zich.

Door de aannemer is een kostenraming op basis van het definitief ontwerp opgesteld. De was- en kleedaccommodatie gaat € 1.792.482,- kosten, 7 ton meer dan het budget dat ter beschikking was gesteld. Dit komt door de exceptioneel hoge materiaalkosten en de vertraging van het project en daarmee hogere kosten voor voorbereiding, toezicht en administratie. Ook de voetbalclub zelf krijgt te maken met hogere kosten voor het nieuwe clubgebouw.

Het plan was om deze zomer al met de sloop van de huidige gebouwen te starten, maar de vraag is of dit door kan gaan. Op dit moment wordt de financiële haalbaarheid getoetst. 

Jacob de Boer, voorzitter van FC Zoetermeer: "We moeten nu even een stapje terug doen, met deze hoge rente en bouwkosten worden de kosten natuurlijk ook hoger. We liggen vertraagd op koers."

 

-advertenties-

-goede doel-