foto examenkandidaten
Afgelopen weekend heeft shihan Antonio da Graca deelgenomen met 20 leerlingen aan het jaarlijkse NKA zomerkamp in Papendal. Op de laatste dag van het kamp werden ook examens afgenomen en werd sportschool Da Graca 5 zwarte banders rijker.

Dit jaar was het een speciale editie omdat het zomerkamp al 60 jaar bestaat. Het kamp startte vrijdagmiddag met afwisselende trainingen. Er werd zowel gewerkt aan de kata’s als aan het kumite, het gevechtsgedeelte binnen het karate. Naast de trainingen deden er ook 7 leerlingen van shihan Antonio examen op het zomerkamp. Al deze leerlingen hebben ruim 1,5 jaar lang keihard getraind om hun doel te kunnen behalen. Lyanne deed examen voor haar 1e kyu, bruine band. Sharam, Bahram, Anjay, Iraisha en Mischa deden examen voor hun shodan ook wel zwarte band genoemd. En senpai Francis deed examen voor haar 3e dan.

Zaterdagochtend was het technische gedeelte van hun examen. Hier moesten ze alle exameneisen voor hun nieuwe graad laten zien. Na 2 uur examen zat het technische gedeelte erop. In de middag was het kumite gedeelte van het examen. Lyanne moest 10 partijen sparren tegen verschillende tegenstanders. Alle examenkandidaten die voor hun shodan examen opgingen moesten ruim 20 partijen sparren. En senpai Francis moest ruim 30 partijen sparren. In de brandende zon is het alle examenkandidaten gelukt om met goede technieken het kumite gedeelte af te sluiten. Na het sparren moesten de examenkandidaten ruim een half uur verschillende combinaties op het stootkussen laten zien. Alle examenkandidaten beschikken over een zeer goede conditie en ook het laatste gedeelte van het examen hebben zij goed kunnen afsluiten.

Naast de nieuwe zwarte banders heeft shihan Antonio er ook weer een sensei, leraar, bij op de club. Sensei Francis had het zwaarste examen en mag zichzelf verdiend sensei noemen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-