Kai Sei copyZondag 19 juni vond in de dojo van Budoschool Kai Sei de 1e IKF Open Nederlandse Karatecup plaats. Het was een uniek toernooi, gebaseerd op de methodiek van I-Karate Global voor karateka met verschillende beperkingen.

Die beperkingen zijn bijvoorbeeld ASS, een auditieve beperking, een verstandelijke beperking, een visuele beperking en/of fysieke beperking (handmatige of elektrische rolstoel afhankelijk). De organisatie van het toernooi was in handen van Stichting IKF Nederland in samenwerking met Kai Sei. Na een aantal edities in het buitenland, was het nu voor het eerst dat een dergelijk toernooi in Nederland werd georganiseerd en met 59 deelnemers uit Belgiƫ en Nederland was het een prima start. Twaalf karateka van Kai Sei hebben, samen met nog negen landgenoten, Nederland vertegenwoordigd.

Met dertien podiumplaatsen (vijfmaal goud, viermaal zilver en viermaal brons) mag Kai Sei spreken van een succesvol toernooi. Een eervolle vermelding is er voor Kai Sei karateka Bryan, Marlies, Jesse en Dathan die in de categorie kata individueel net naast het brons grepen en een vierde plaats behaalden.

In de categorie pairs werden Max/Elise en Joost/Elise ook vierde. Brons was er voor Noah en Joost in de categorie kata individueel, voor Noah/Elise in de categorie pairs en voor Danicia/Rajeev/Bryan in de categorie teams. Zilver werd behaald door Max en Danicia in de categorie kata individueel, door Iske/Ruud in de categorie pairs en door Elise/Joost/Noah in de categorie teams.

De hoogste plek op het erepodium en het goud was er voor Rajeev, Elise, MichaĆ«l en Iske in de categorie kata individueel en voor Elise/Ruud in de categorie pairs. 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-