MO15 1 svDSO NK 2Na successen voor de DSO MO 15-1 in de hoofdklasse competitie en het UEFA-toernooi in Denemarken stond op 19 juni het NK op de agenda. De 16 beste ploegen van Nederland hadden zich hiervoor gekwalificeerd middels de District Kampioenschappen eind 2021.

Na een solide poule fase werd afgerekend met Bolsward (1-0), BSC Roosendaal (6-0) en RKDEO (1-0). De halve finale was hiermee bereikt. District finalist en eeuwige rivaal DSVP was de tegenstander in de halve finale, maar sv DSO gaf een ware voetbalshow. Prachtig voetbal met veel druk op de bal leverde vroeg in de wedstrijd de 1-0 van Nienke op. 2 minuten later was DSVP de klap nog niet te boven toen Wendy prachtig voorzette en Katja in een zweefduik van elf meter raak kopte. In de tweede helft zette DSVP aan, maar sloeg sv DSO op de counter toe en opnieuw Katja schoof hard binnen: de 3-0 stond op het scorebord.

MO15 1 svDSO NK 1De finale om de NK-titel was tegen het Amsterdamse Kadoelen. Deze ploeg trad aan met verschillende divisie spelers en het werd een echte finale. Strijd, zenuwen en daardoor weinig voetbal. Maar halverwege de eerste helft was het moment dan toch daar: Katja zag de keepster 2 meter te ver uit de goal staan en plaatste de bal prachtig in het net. 1-0 verscheen op het scorebord.

Een tweede helft waar Kadoelen met 7 dames voorin ging spelen was het gevolg en het werd een ware titanenstrijd. Maar na lang wachten was daar het eindsignaal en was sv DSO kampioen van Nederland.

Dit team heeft jaren hard gewerkt en zich elk jaar verbeterd. Aandacht geven, extra trainen, spelen tegen jongens en dat heeft uiteindelijk geloond. Esmee en Katja maken nu de stap richting landelijk voetbal (Esmee bij DSVP) en BVO (Katja bij ADO O16). Zij volgen daarmee hun droom, een droom waar sv DSO aan de basis heeft gestaan.

Met winst in de hoofdklasse, een Nederlands Kampioenschap en een UEFA-beker is dit een officiƫle treble, die nooit vergeten zal worden.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-