7B23757F EA37 488C 9086 FDFED17AB230 copyHet meisjesteam MO-11 van sv. DSO heeft afgelopen zaterdag de winst op het eerste Gerben Jansen toernooi op hun naam geschreven en mocht de grote wisselbeker in ontvangst nemen. 57 teams in 3 leeftijdscategorieën waren aanwezig op het toernooi waarbij geld werd opgehaald voor het KWF-kankerfonds.

Voetbal - Op het toernooi dat plaatsvond op 4 velden van sv. DSO in Oosterheem verzamelden gedurende de dag 56 Nederlandse en een Britse clubs zich voor een sportieve dag en een goed doel. Sv DSO, die het toernooi organiseerde als eerbetoon aan hun overleden oud-voorzitter van het meidenvoetbal Gerben Jansen, haalde op het toernooi geld op voor het KWF-kankerfonds.

Ochtendprogramma

De dag, waarop de zon goed aanwezig was, begon om 10 uur met de jongste speelsters.
In verschillende poules namen de teams van 6 tegen 6 speelsters het tegen elkaar op, gefloten werd door scheidsrechters uit België. Vanwege de jonge leeftijd en de warmte duurden de wedstrijden onderling 12 minuten. De winnende teams waren FC Zoetermeer bij de MO-8, FC Abcoude won bij de MO-9. FC Zoetermeer nam de winst in de MO-11 mee naar huis en de thuisploeg DSO hield bij de meiden MO13 de winst in eigen huis.

Beker pronkt op eigen club

26853368 5A77 4667 A251 F4534249F919In de middag was het de beurt aan de 1ste elftallen in de leeftijd 11 tot 15 die streden om de grote wisselbeker. Zij speelden in teams van 11 speelsters in wedstrijden van 15 minuten tegen elkaar. De winst bij de meiden van MO-13 ging naar het Britse team BLU, de Bristol ladies union, SJC nam de titel bij de MO-15 mee naar huis. Het team M-11 van DSO pakte niet alleen de winst in hun leeftijdscategorie, maar zorgde op punten dat de grote beker staat te pronken in de kantine van de club. De prijzen werden uitgereikt door Regina Jansen, de vrouw van Gerben, en zijn vader. Vooraf aan de prijsuitreiking ontving Regina een speciaal vaantje als aandenken aan het toernooi.

Eerbetoon van DSO

Het toernooi dat door corona zaterdag pas georganiseerd kon worden, draagt sinds 2020 de naam van Gerben Jansen die dat jaar overleed. Een eerbetoon van DSO aan de oud-voorzitter van de meiden afdeling van de club. Gerben was ruim 40 jaar lid als speler, verzorgende, trainer en de laatste jaren als voorzitter van de meiden afdeling. Gerben zette zich vooral in voor de groei van het meidenvoetbal binnen de club en was zeer geliefd. Hij werd trainer van het meisjesteam van zijn dochter toen zij begon met voetballen. Zij moest meespelen met oudere meisjes omdat er geen team was in haar leeftijd. Gerben besloot toen zich in te gaan zetten voor die afdeling.

 

Regina Jansen: “Gerben had niet veel op met vrouwenvoetbal tot onze dochter Alyssa ging voetballen. Hij zag toen de potentie en de noodzaak voor een goed lopende afdeling. Hij werd trainer van het team en daarna voorzitter van de afdeling. Hij was elke weekend op de club en was aanwezig bij alle wedstrijden van alle teams. Naast zijn fysiotherapie praktijk zorgde dat er wel voor dat wij als gezin hem toen weinig zagen. Wij zijn enorm trots op alles wat hij bereikt heeft. Hij zou deze dag en het toernooi fantastisch hebben gevonden”.

Op handen gedragen

DSC 0368Gerben overleed in 2020 toen hij de strijd van kanker na drie jaar verloor. Zelfs toen hij ongeneeslijk ziek was bleef hij aanwezig op de club waar hij zeer geliefd was. Hij werd op handen gedragen door de meiden. Zij vormden met 86 meisjes dan ook een erehaag bij zijn uitvaart. De club besloot toen ook een jaarlijks terugkerend toernooi naar hem te vernoemen en te organiseren, door corona kon het toernooi pas dit jaar daadwerkelijk gehouden worden.

Emotionele dag

Schermafbeelding 2022 06 20 om 11.19.19Het team van Gerbens dochter Alyssa speelde zaterdag onder haar aanvoerderschap en aangemoedigd door vrienden en familie naar de 2de plaats binnen hun poule. Regina: ”Haar team werd dit jaar Nederlands Kampioen en internationaal kampioen in Denemarken. Dat resultaat en het toernooi vandaag met zelfs een Brits team bij de deelnemers zou hij fantastisch hebben gevonden. Het was een emotionele dag voor de club, familie en vrienden die aanwezig waren.”

 

 

Foto's: Rianne Veeninga / kleintje fotografie

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.


ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-