DSO NacompetitieZoetermeers oudste voetbalvereniging sv DSO heeft zichzelf op een zeer zonnige middag tijdens de allerlaatste wedstrijd van het lange seizoen 2021/2022 op meer dan uitstekende wijze een dienst van belang bewezen.

Voetbal - In de finale van de nacompetitie voor promotie kwamen de voormalige poulegenoten uit de 2e klasse C, sv DSO en HVC’10, elkaar voor de 3e keer in deze voetbaljaargang tegen. Beide teams wonnen hun thuiswedstrijden met 3-0.

DSO nacompetitie 4Op het gemeentelijke sportpark Brasserskade in Delft barstte de strijd reeds voor aanvang los, de vuurwerkstrijd wel te verstaan. Een prachtig gezicht naast alle spandoeken, waarop zelfs opa’s werden genoemd. Dit alles werkte sfeer verhogend en bij de supportersschare, in clubkleuren, steeg de spanning. Zou hun club promoveren?

Beide teams openden zoals verwacht. sv DSO dartelde op zoek naar de openingstreffer, maar speelde HVC’10 wel in de kaart door in een te laag tempo gevarieerd aanvangsspel op de (kunstgras) mat te leggen. HVC’10 profiteerde daarvan, het werd nog voor rust 0-1 nog.

Trainer de Best greep in, Brandon Tichem en Jay Weber kwamen op het veld voor Nicky Kos en Wesley Vaes. Weber, direct met zijn vertrouwde aanvoerdersband om, speelde wellicht een van zijn beste wedstrijden als sv DSO’er. Zeer gedisciplineerd de balans van “zijn” team bewakend en volledig positioneel in teambelang spelend kweet de scheidende routinier zich uitstekend van zijn taak.

DSO nacompetitie 3De andere invaller Tichem voldeed zeker niet minder. De enige echte nummer 10, de 'amateur Mario Götze' van de lage landen, verhoogde de balcirculatie en voor sv DSO leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. HVC’10 kon het verhoogde tempo steeds minder goed bijbenen, de slimme en sluwe Hoekers dienden alle zeilen bij te zetten. Goed verdedigend positiespel en de snelheid zo laag mogelijk houden werd hun belangrijkste taak. Maar dit bleek tevergeefs: zelfs de drinkpauze bracht slechts tijdelijk rust. sv DSO bleef vanuit de discipline spelen en bewees dat de kracht van teamsport en het resultaat wordt bepaald door hoe sterk de zwakste schakel van de ketting is.

Deze ketting, gefabriceerd door technische staf en begeleiding, had geen enkele zwakke schakel. Het werd 1-1 door Sahr Kabuta, 1-2 en 1-3 door Timo Reinhardt en dat betekende promotie. Allemaal gehoopt maar door weinigen bij aanvang van de competitie gedacht.

Na gedane arbeid is het goed rusten, de (voetbal) vakantie vangt aan. Nu lekker nagenieten en bij aanvang van het nieuwe seizoen is eenieder weer fris en fruitig.

DSO nacompetitie 2Basisopstelling sv DSO: Sven Wolsheimer; Daley Windhorst – Delano de Rooij – Jeffrey Aarts – Jurian Koevoets – Jered Badal; Pepijn de Pagter – Wesley Vaes – Nicky Kos; Tim Ceder – Sahr Kabuta

Wissels: Floris Boeije - Tim Lamboo - Timo Reinhardt -Brandon Tichem - Jay Weber kwamen op het veld voor Tim Ceder – Sahr Kabuta - Nicky Kos – Delano de Rooij - Wesley Vaes

Er werden tijdens deze wedstrijd door de prima leidende scheidsrechter F. Berg geen gele en/of rode kaarten getrokken.

Foto's Eric de Wit en Erwin Konijnenburg

-advertenties-

-goede doel-