IMG 20220614 WA0002sv DSO dendert maar door in de overwinningsroes. Nadat in de eerste ronde CION (4-1) na verlenging naar huis gestuurd werd, verliet nu eersteklasser vv Papendrecht met verlies Zoetermeer. sv DSO kon zich gisteravond geen mooier begin van deze wedstrijd voorstellen.

Voetbal, sv DSO thuis tegen vv. Papendrecht - Jurian Koevoets soleerde en slalomde langs menig verdediger en kon slechts ten koste van een overtreding worden gestopt. Jeffrey Aarts kopte bij de 2e paal richting Sahr Kabuta, maar een Papendrechtse verdediger was eerder bij de bal. Eigen doelpunt in de eerste minuut. De vele supporters en toeschouwers op het Sportpark Bentwoud gingen er eens goed voor staan/zitten.

Keeper Wolsheimer staat stevig in de schoenen

Dat deze tegenstander van een ander kaliber was dan CION bleek al snel. Keeper Sven Wolsheimer van DSO hield zijn team met katachtige reddingen op de been. Lage corner Wesley Vaes en vanaf 20 meter Pepijn de Pagter leverden echter geen treffer op voor DSO. 15 minuten gespeeld en het spel golfde op en neer. Kabuta (37e) en een bal op de lat betekenden geen 2-0. Ruststand 1-0. Voor de toeschouwers was het vaak een mooi spel met daarbij spannende momenten en waren er zeer regelmatig heftige schrikreacties.

Na rust kwam Tim Lamboo op het veld voor de licht geblesseerde Tim Ceder. Nadat opnieuw keeper Wolsheimer zijn team behoedde voor een tegentreffer (46e min) moest hij toch de bal uit zijn netje halen. 1-1 na een uit elkaar gespeelde defensie in de 48e min. De kansen lagen aan beide kanten. Een boeiend schouwspel van twee gelijkwaardige teams.  De snelle Timo lobde in de 71e min met een fraaie bal sv DSO opnieuw op voorsprong, 2-1. De strijd werd steviger, meer overtredingen en ook een gele kaart voor Nicky Kos.

Finale bereikt

De spanning was om te snijden. Beide teams hadden mogelijkheden. Sahr kwam in de diepte centimeters te kort en de sv DSO lat hielp de thuisclub. 90+2 Junior Basilio voor Kabuta. 90+4 geweldige redding Wolsheimer. 90+5 sv DSO counter met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers. Treffers leverde het allemaal niet op, wel euforie. Nog 1 keer de overwinningsroes en de eerste klasse is bereikt, wat een prestatie zou dat zijn voor de Zoetermeerse club.

De finale tegenstander HVC’10 zal er ongetwijfeld ook zo over denken. Zaterdag 18 juni op neutraal terrein zal de beslissing vallen. De club, spelers en supportersvereniging hoopt op massale steun vanuit de tribune.

Basisopstelling sv DSO: Sven Wolsheimer; Daley Windhorst – Delano de Rooij – Jeffrey Aarts – Jurian Koevoets – Jered Badal; Pepijn de Pagter – Wesley Vaes – Nicky Kos; Tim Ceder – Sahr Kabuta